ΠΡΟΣΩΠΑ

Νικόλαος Κουτσομήτρος: Ο «γιατρός των φτωχών» από το Αγρίνιο

Νικόλαος Κουτσομήτρος: Ο «γιατρός των φτωχών» από το Αγρίνιο
Facebook/Nikos Koutsomitros

Ένας γιατρός στο Αγρίνιο εξετάζει αφιλοκερδώς ασθενείς που έχουν οικονομική δυσκολία.

Ο πνευμονολόγος Νικόλαος Κουτσομήτρος παίρνει το ιατρικό του βαλιτσάκι και επισκέπτεται κατοίκους σε χωριά της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Κουτσομήτρος βοηθάει ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους και γενικότερα ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης αφιλοκερδώς.

«Μία φορά τον μήνα κανονίζουμε εγώ και κάποιος συνεργάτης μου να πάμε σε κάποιο χωριό της Αιτωλοακαρνίας» αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.



«Απευθυνόμαστε σε κατοίκους που τους έχει χτυπήσει η οικονομική κρίση βαθιά, που σχεδόν δεν έχουν να φάνε, είναι άποροι, είναι ανασφάλιστοι... Υπάρχουν άνθρωποι που στην ουσία δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε σ’ αυτό. Όχι μόνο εγώ σαν γιατρός. Κι άλλοι επαγγελματίες» τονίζει ο γιατρός.

Από το 2010 που άνοιξε το ιατρείο του έως και σήμερα ο Νικόλαος Κουτσομήτρος έχει εξετάσει αφιλοκερδώς χιλιάδες ασθενείς. Όλοι τον αποκαλούν «γιατρό των φτωχών».

Αφορμή για όλα στάθηκε μια είδηση που διάβασε για έναν Αμερικανό γιατρό που πρόσφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του στους αστέγους, πηγαίνοντας τα βράδια κάτω από γέφυρες στα στενά που σύχναζαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ