ΠΡΟΣΩΠΑ

Γιώργος Τσούκαλης: Τριάντα χρόνια ενάντια στην αρχαιοκαπηλία

Γιώργος Τσούκαλης: Τριάντα χρόνια ενάντια στην αρχαιοκαπηλία

Τρείς δεκαετίες αγώνα κατά της αρχαιοκαπηλίας συμπλήρωσε ο Γιώργος Τσούκαλης

«Ο τριαντάχρονος αγώνας μου αποτελεί μικρή απόδειξη της αγάπης και της αφοσίωσής μου προς την πολιτιστική μας κληρονομιά. Είναι ένα σπουδαίο γεγονός και αξίζει πραγματικά να σταθώ σε αυτό καθώς πρόκειται για συνεχή και αδιάλειπτο αγώνα γεμάτο από ένταση και πλημμυρισμένο από αγωνία και κινδύνους με κοινό παρονομαστή πάντα την αδρεναλίνη» τονίζει ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής και σύμβουλος Πολιτισμού στον όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Αποτέλεσμα της προσπάθειας είναι η επιστροφή 16.201 αρχαιοτήτων στην Πολιτεία τις οποίες έχει διασώσει με δικά του έξοδα και με δικές του έρευνες και πρωτοβουλίες.

«Στην αρχή θυμάμαι ότι σχεδόν κανείς δεν έδινε σημασία στον αγώνα για την προστασία του εθνικού μας πλούτου. Θεού θέλοντος και παρά τους συνεχείς κινδύνους και παρά τις όποιες δυσκολίες οι οποίες παρουσιάζονται στην πορεία εμείς συνεχίζουμε αυτό τον ιερό αγώνα μας σταθερά και με αποφασιστικότητα με γνώμονα το γεγονός ότι η πολιτιστική κληρονομιά είναι υπόθεση όλων μας των και η προστασία της αποτελεί βασική υποχρέωση όλων των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατό να εφησυχάζουμε ούτε μια στιγμή» επισημαίνει ο Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια επιστολή από τον πρόεδρο της Unesco Πειραιώς και νήσων και γενικό πρόεδρο και διεθύνοντα σύμβουλο της της International Action Art., Ιωάννη Μαρωνίτη μέσω της οποίας ενημερώθηκε ότι για την μεγάλη προσφορά του αναλαμβάνει και διευθυντής πολιτιστικής κληρονομιάς της International Action Art.

IMG 8045

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ