ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Μαλάλα αποφοίτησε από την Οξφόρδη: Ώρα για «Netflix, διάβασμα και ύπνο»

Η Μαλάλα αποφοίτησε από την Οξφόρδη: Ώρα για «Netflix, διάβασμα και ύπνο»
Christophe Petit Tesson/pool via AP

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης ακτιβίστρια από το Πακιστάν που επέζησε από φονική επίθεση των Ταλιμπάν, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και είναι έτοιμη για νέες περιπέτειες. 

Η 22χρονη σήμερα Πακιστανή έκανε γνωστή η ίδια την ολοκλήρωση των σπουδών της μέσω Twitter.

«Δυσκολεύομαι να εξηγήσω τη χαρά και την ευγνωμοσύνη μου αυτή τη στιγμή καθώς ολοκλήρωσα το πτυχίο μου στη Φιλοσοφία, την Πολιτική, την Οικονομία στην Οξφόρδη», έγραψε. «Δεν ξέρω τι είναι μπροστά μου. Προς το παρόν, θα είναι Netflix, διάβασμα και ύπνος».

Η ίδια δημοσίευσε δύο φωτογραφίες. Στη μία γιορτάζει με την οικογένειά της κόβοντας μία τούρτα και στην άλλη εμφανίζεται καλυμμένη με το γλυκό και με κομφετί.

Η Γιουσαφζάι, η οποία γεννήθηκε στο Πακιστάν σε ηλικία μόλις 15 ετών έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης από τους Ταλιμπάν ενώ επέστρεφε με το λεωφορείο από το σχολείο της. Μετά την επίθεση διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένη στη Βρετανία, όπου νοσηλεύτηκε στο Queen Elisabeth Hospital στο Μπέρμιγχαμ.

Μετά την επίθεση δημιούργησε το ίδρυμα Malala Fund για να προωθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για κορίτσια στις αναπτυσσόμενες χώρες και η οικογένειά της έχει ιδρύσει την εταιρία Salarzai Ltd, για να προστατεύσει τα δικαιώματα στην ιστορία της ζωής της.

Η εταιρία της οποίας συνιδιοκτήτες είναι ο πατέρας, η μητέρα της και η ίδια, είχε καθαρό ενεργητικό το 2016 1,87 εκατομμύρια λίρες.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών της στη Φιλοσοφία, την Πολιτική και τα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η Μαλάλα ακολουθεί το δρόμο πολλών επιφανών ηγετών, ανάμεσα στους οποίους ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο, ο νυν πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν και ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ