ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν το κεντρικό πρόσωπο μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Κουμπάν

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν το κεντρικό πρόσωπο μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Κουμπάν
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Η απόδοση του Δημήτρη Διαμαντίδη στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Κουμπάν στο κλειστό του ΟΑΚΑ, επανέφερε και πάλι την συζήτηση για την απόφασή του να σταματήσει το καλοκαίρι, καθώς όλοι στο "τριφύλλι" επιθυμούν την παραμονή του στην ενεργό δράση.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης όμως και πάλι φρόντισε να τους προσγειώσει στις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας τον λόγο της απόφασής του και αποδεικνύοντας γιατί είναι ο κορυφαίος Έλληνας παίκτης. «Είπα την απόφασή μου και πλέον έχουμε επικεντρωθεί στο παιχνίδι. Μπαίνω μέσα και χαίρομαι. Είμαι στα 36 και χαίρομαι. Σε 2-3 μήνες θα τελειώσει. Το χαίρομαι, το απολαμβάνω. Μπορεί να έγινε μία καλή εμφάνιση, μια κακή, αλλά θέλω να φύγω ψηλά. Θέλω να φύγω αξιοπρεπώς. Δεν θέλω να φύγω ως παίκτης που παίζει 5’. Όταν παίζεις στην έδρα σου. Το μπάσκετ είναι απρόβλεπτο. Είναι πολύ όμορφο, είναι απίστευτες στιγμές. Είμαστε χαρούμενοι και ευλογημένοι. Εγώ θα το ζω για 2-3 μήνες ακόμα».

2491008


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Σχετικά με το παιχνίδι με την Λοκομοτίβ Κουμπάν ο 3D δήλωσε: «Όπως είχα πει, ξέραμε ότι είναι πολύ δύσκολο ματς. Ήμασταν λίγο νευρικοί, δεν αρχίσαμε καλά. Σε όλη τη διάρκεια προσπαθήσαμε να γυρίσουμε τη διαφορά, αλλά μόλις φτάναμε πάλι έφευγαν. Στο 4ο δεκάλεπτο φτάσαμε στην ισοπαλία, με καλές επιλογές και με τη βοήθεια του κόσμου τα καταφέραμε. Στο τέλος είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε και τη διαφορά. Κρατάμε τη νίκη και την προσπάθεια. Κοιτάμε τη συνέχεια. Είναι πολύ καλή ομάδα. Κρατάμε την προσπάθεια και το καθαρό μυαλό που είχαμε στα τελευταία 4’. Κάναμε κάποια λάθη, αλλά βρήκαμε το σθένος να αντιδράσουμε, με καλές άμυνες και καλές επιλογές στην επίθεση και φτάσαμε να παίξουμε και για τη διαφορά. Πρέπει να αντιδράσουμε πλέον. Το κάναμε, είναι συν, δείχνει την ποιότητα της ομάδας και δείχνει ότι μπορούμε να πάμε παρακάτω».

2490913


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η απίθανη πρόταση του Τζόρτζεβιτς!

Ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα την παράσταση έκλεψε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς με μια απίθανη πρόταση ώστε να αλλάξει άποψη ο Διαμαντίδης. «Δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν γι’ αυτόν. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι ευλογημένοι που έχουν τέτοιο συμπαίκτη και αυτό το παράδειγμα. Είναι παράδειγμα σε όλη την καριέρα του για όλο το μπάσκετ. Είναι τεράστιο παράδειγμα για όποιον αγαπά το μπάσκετ».

2491035


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

«Αυτός (σ.σ. ο εκπρόσωπος Τύπου του Παναθηναϊκού) μπορεί να σας απαντήσει τι γίνεται από αυτή την πόρτα ως τα αποδυτήρια... Παιδιά, οικογένεια, παραλία και μετά Euroleague (γέλια)! Τα παιδιά θα είναι χαρούμενα, η σύζυγος θα είναι χαρούμενη, αυτός θα είναι χαρούμενος, όλοι θα είμαστε χαρούμενοι (γέλια)! Αν συνεχίσει να παίζει θα είναι το καλύτερο για όλους μας. Θα είμαστε χαρούμενοι όλοι. Ας δουλέψουμε όλοι γι’ αυτό. Εγώ ήμουν ο παίκτης που σταμάτησα στα 37, αλλά στα 35 είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό, την οποία δεν δέχθηκα γιατί δεν άντεχαν τα πόδια μου. Μπορώ να καταλάβω τον Δημήτρη, αλλά ο ίδιος πρέπει να καταλάβει ότι κάνει λάθος».

Διαβάστε σχετικά

Μεγάλη νίκη για ΠΑΟ απέναντι στην Λοκομοτίβ Κούμπαν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ