ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Σ. Αναστασόπουλος για τις προοπτικές του τουρισμού στην Ελλάδα

Ο Σ. Αναστασόπουλος για τις προοπτικές του τουρισμού στην Ελλάδα
Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος

Τη βεβαιότητα ότι το 2016 θα είναι ακόμη μία καλή χρονιά για τον τουρισμό στην Ελλάδα, εξέφρασε, μιλώντας στο CNN Greece, o Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος. Capital controls και λοιπά μέτρα δεν επηρέασαν -όπως είπε- τις αφίξεις, ενώ ήδη -συμπλήρωσε- «παρατηρείται ανάκαμψη στις κρατήσεις». Εκείνο που επείγει, όμως -υπογράμμισε- είναι η αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου τόνισε, ότι η τουριστική βιομηχανία μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα αν δοθεί έμφαση σε θεματικές μορφές της έτσι ώστε να επεκταθεί η τουριστική περίοδος πέραν της καλοκαιρινής και του κλασικού προτύπου «ήλιος - θάλασσα» και να αναδειχθούν σε θελκτικούς προορισμούς οι μεγάλες ελληνικές πόλεις.

Αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης ο κ. Αναστασόπουλος είπε ότι αποτελεί αναγκαία συνθήκη μεν αλλά όχι ικανή καθώς -όπως υπογράμμισε- «η ανάπτυξη μόνο μέσα από την πραγματική οικονομία -η οποία 'δυσκολεύεται' σήμερα- μπορεί να έρθει» ενώ για τα capital controls εξέφρασε την άποψη ότι «θα δυσκολευτούμε να δούμε την άρση τους».

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός: Πυλώνας για το νέο οικονομικό μοντέλο της χώρας - 1o Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ