Ο Σ. Αναστασόπουλος για τις προοπτικές του τουρισμού στην Ελλάδα
Τη βεβαιότητα ότι το 2016 θα είναι ακόμη μία καλή χρονιά για τον τουρισμό στην Ελλάδα, εξέφρασε, μιλώντας στο CNN Greece, o Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος. Capital controls και λοιπά μέτρα δεν επηρέασαν -όπως είπε- τις αφίξεις, ενώ ήδη -συμπλήρωσε- «παρατηρείται ανάκαμψη στις κρατήσεις». Εκείνο που επείγει, όμως -υπογράμμισε- είναι η αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού.
Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου τόνισε, ότι η τουριστική βιομηχανία μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα αν δοθεί έμφαση σε θεματικές μορφές της έτσι ώστε να επεκταθεί η τουριστική περίοδος πέραν της καλοκαιρινής και του κλασικού προτύπου «ήλιος - θάλασσα» και να αναδειχθούν σε θελκτικούς προορισμούς οι μεγάλες ελληνικές πόλεις.
Αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης ο κ. Αναστασόπουλος είπε ότι αποτελεί αναγκαία συνθήκη μεν αλλά όχι ικανή καθώς -όπως υπογράμμισε- «η ανάπτυξη μόνο μέσα από την πραγματική οικονομία -η οποία 'δυσκολεύεται' σήμερα- μπορεί να έρθει» ενώ για τα capital controls εξέφρασε την άποψη ότι «θα δυσκολευτούμε να δούμε την άρση τους».
Διαβάστε ακόμη
Τουρισμός: Πυλώνας για το νέο οικονομικό μοντέλο της χώρας - 1o Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού
Άνοιξε η πλατφόρμα για τα voucher των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών
14:00
Διπλός σεισμός στη Βενεζουέλα: Πάνω από 5.000 νεκροί - Το ΔΝΤ αποδεσμεύει 346 εκατ. για ανοικοδόμηση
13:50
Θεσσαλονίκη: Η στιγμή της σύγκρουσης του αυτοκινήτου με τον 23χρονο μοτοσικλετιστή
13:39
Δούρου μετά την εκλογή στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουμε κοινή ιδεολογία με την ΕΛ.Α.Σ
13:29