ΠΡΟΣΩΠΑ

Μετά τον Μπιλ Γκέιτς o Τζον Πόλσον: Διαζύγιο και... νέα σελίδα για τον βαθύπλουτο επιχειρηματία

Μετά τον Μπιλ Γκέιτς o Τζον Πόλσον: Διαζύγιο και... νέα σελίδα για τον βαθύπλουτο επιχειρηματία
AP Photo/Seth Wenig

Έπειτα από 21 χρόνια γάμου ο μεγαλοεπενδυτής Τζον Πόλσον και η σύζυγός του Τζένι Πόλσον, αποφάσισαν να δώσουν τέλος στον γάμο τους. 

Το διαζύγιo του δισεκατομμυριούχου ακολουθεί αυτό του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς από τη Μελίντα και του Τζεφ Μπέζος, του πλουσιότερου ανθρώπου των ΗΠΑ.

Ο Πόλσον, ο οποίος διαθέτει επενδύσεις και στην Ελλάδα και είναι γνωστός στους επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας μας, επικαλείται «αγεφύρωτες διαφορές» με την σύζυγό του, ενώ ήδη έχει αναθέσει τις διαδικασίες του διαζυγίου σε δικηγόρο της Νέας Υόρκης.

«Ο Τζον συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του κατά τη διάρκεια του γάμου του. Επομένως, θα έχουμε ένα επικό, πανάκριβο διαζύγιο» δήλωσε ανώνυμη πηγή, μιλώντας για ένα από τα πιο ακριβά διαζύγια όλων των εποχών στην ιστοσελίδα Page Six.

Σύμφωνα με τo Forbes, η περιουσία του ιδρυτή hedge fund φτάνει στα 4 δισ. δολάρια. Τα funds του Πόλσον έφτασε να διαχειρίζεται έως και 36 δισ. δολάρια, αξία που συρρικνώθηκε στα 6 δισ. δολάρια μέχρι το 2018.

Ο Τζον Πόλσον γνώρισε τη σύζυγό του όταν την προσέλαβε ως βοηθό και παντρεύτηκαν το 2000. Οι Πόλσον έχουν ένα ράντσο στο Άσπεν και ένα ακίνητο στο Χάμπτονς που απέκτησαν αντί 41 εκατ. δολαρίων το 2008.

Αμέσως μετά την αίτηση του διαζυγίου του ο 65χρονος Πόλσον άρχισε να βγαίνει με γνωστή influencer του Instagram, την 33χρονη διατροφολόγο Αλίνα Ντε Αλμέιδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ