ΠΡΟΣΩΠΑ

Giovanni Frazzetto: Πως η τέχνη μας βοηθά να κατανοήσουμε τα συναισθήματά μας

Giovanni Frazzetto: Πως η τέχνη μας βοηθά να κατανοήσουμε τα συναισθήματά μας
Video grab CNN Greece

Στα μονοπάτια της νευροεπιστήμης, της τέχνης και των συναισθημάτων μας ξεναγεί ο νευροεπιστήμονας και συγγραφέας Giovanni Frazzetto.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στην κάμερα του CNN Greece, μπορούμε να δούμε σχεδόν όλες τις πτυχές της ζωής μας μέσα από τα «μάτια» της νευροεπιστήμης και να βρούμε τις εξηγήσεις που ψάχνουμε, ενώ σε ότι αφορά τον έρωτα, αφού περιέγραψε τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν νιώθουμε αυτό το πολύπλοκο συναίσθημα, συνέστησε σε όσους θέλουν να κατανοήσουν την «τρέλα» του έρωτα, να διαβάσουν Πλάτωνα, ώστε να νιώσουν το συναίσθημα με τρόπο που η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει.

Ο Giovanni Frazzetto γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σικελία. Σπούδασε επιστήμες στο University College του Λονδίνου και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα στη Μοριακή Βιολογία από το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας στη Χαϊδελβέργη.

Αυτό που χαρακτηρίζει το έργο του, είναι το ότι έχει καταφέρει να συνδέσει την επιστήμη, με την τέχνη και τη λογοτεχνία.

Αρθρογραφεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή διηγημάτων και θεατρικών έργων, ενώ το βιβλίο του με τίτλο «How we feel», με θέμα την νευροεπιστήμη των συναισθημάτων, συγκαταλεγόταν στη λίστα των καλύτερων βιβλίων ψυχολογίας της εφημερίδας The Guardian το 2013 και έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ