ΠΡΟΣΩΠΑ

Άλμπερτ Μπουρλά: Την άνοιξη το χάπι της Pfizer για τον κορωνοϊό - Η απάντηση στους συνωμοσιολόγους

Άλμπερτ Μπουρλά: Την άνοιξη το χάπι της Pfizer για τον κορωνοϊό - Η απάντηση στους συνωμοσιολόγους
Όπως αποκάλυψε ο CEO της εταιρείας, η Pfizer παρασκευάζει ήδη ειδικό εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Όμικρον AP Photo/Virginia Mayo

Την ερχόμενη άνοιξη θα είναι διαθέσιμο το χάπι της Pfizer κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της φαρμακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο CEO της Pfizer διευκρίνισε ότι θα πρόκειται για χάπι για θεραπεία όσων ήδη νοσούν με κορωνοϊό και όχι για την πρόληψη.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρλά, από τους δέκα ασθενείς που θα το πάρουν, μόνο ένας μπορεί να χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο. Το κόστος του φαρμάκου θα είναι πολύ χαμηλότερο από τις μονοκλωνικές θεραπείες, αλλά μεγαλύτερο από του εμβολίου.

Ο κ. Μπουρλά ανέφερε επίσης πως η Pfizer ήδη έχει ξεκινήσει να παρασκευάζει εμβόλιο για τη μετάλλαξη Όμικρον.

Τόνισε ωστόσο ότι, αν και θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο μπορεί να μην χρειαστεί να διατεθεί, καθώς τα σημερινά εμβόλια είναι ισχυρά απέναντι στη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού.

Παράλληλα, ο Άλμπερτ Μπουρλά έδωσε την δική του απάντηση στους συνωμοσιολόγους που υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή, τονίζοντας ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι το πιο δοκιμασμένο εμβόλιο στην ιστορία.

«Δεν υπάρχει εμβόλιο στην ιστορία της ανθρωπότητας που να έχει δοκιμαστεί τόσο πολύ όσο αυτό. Έχει δοθεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Εχουμε ήδη 2,5 δισεκ. δόσεις του εμβολίου» τόνισε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Για το εμβόλιο στα παιδιά

«Οι γονείς θα πρέπει να νιώθουν πολύ περισσότερο ασφαλείς μόλις κάνουν τα παιδιά τους το εμβόλιο. Το εμβόλιο που δίνεται στα παιδιά είναι το ένα τρίτο της δόσης. Η μεγάλη πρόκληση δεν ήταν αν θα είναι ασφαλές το εμβόλιο, αλλά αν το ένα τρίτο της δόσης που χορηγείται θα είναι αρκετά αποτελεσματικό. Τελικά αυτό αποδείχθηκε με την κλινική έρευνα, ότι το εμβόλιο ήταν το ίδιο αποτελεσματικό στα παιδιά όσο και στους ενηλίκους» δήλωσε ο CEO της Pfizer.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ