ΠΡΟΣΩΠΑ

Kane Tanaka: Ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου έκλεισε τα 119

Kane Tanaka: Ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου έκλεισε τα 119
Η Kane Tanaka γεννήθηκε το 1903 EPA/JIJI PRESS

Τα 119 χρόνια στη ζωή έκλεισε την Κυριακή η Γιαπωνέζα Kane Tanaka, ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με μια ανάρτηση που έκανε στο Twitter η δισέγγονή της.

«Μεγάλο επίτευγμα. (H Kane Tanaka) έκλεισε τα 119, έγραψε η Junko Tanaka, συνοδεύοντας το tweet με μία φωτογραφία της προγιαγιά της, από τη συνάντησή τους τον Δεκέμβριο. «Ελπίζω να συνεχίσεις να ζεις τη ζωή με χαρά και το έπακρον».

Η Junko ανέβασε επίσης μια φωτογραφία με δύο εορταστικά μπουκάλια Coca – Cola που έλαβε η Tanaka για τα γενέθλιά της, με τον όνομα και την ηλικία της επάνω.

Η υπεραιωνόβια γυναίκα είναι δηλωμένη θαυμάστρια του συγκεκριμένου αναψυκτικού.

Η δισέγγονή της άνοιξε τον συγκεκριμένο λογαριασμό στο twitter τον Ιανουάριο του 2020 προκειμένου να ενημερώνει τον κόσμο για τη ζωή της προγιαγιά της.

«Ίσως είμαι υποκειμενική επειδή είναι συγγενής μου αλλά νομίζω ότι είναι φανταστικό – ήθελα να μοιραστώ με τον κόσμο ώστε οι άνθρωποι να εμπνευστούν και να αισθανθούν τη χαρά της», είχε πει τότε η Junko στο CNNi.

Γεννημένη το 1903, η Tanaka παντρεύτηκε σε ηλικία 19 ετών και μέχρι τα 103 της εργαζόταν στο οικογενειακό κατάστημα ρυζιού.

Έχει επιβιώσει δύο παγκόσμιων πολέμων καθώς και της ισπανικής γρίπης, ενώ κατά τη διάρκεια της ζωής της έχουν διεξαχθεί 49 καλοκαιρινοί και χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

«Δεν τη θυμάμαι να μιλάει πολύ για το παρελθόν. Σκέφτεται πάντα μπροστά. Πραγματικά απολαμβάνει να ζει το παρόν», δήλωνε ο εγγονός της, Eiji Tanaka, όταν η Tanaka προετοιμαζόταν για να μεταφέρει την ολυμπιακή φλόγα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η Tanaka, η οποία ζει σε οίκο ευγηρίας στην Φουκουόκα, κρατάει το μυαλό και το σώμα της σε εγρήγορση λύνοντας μαθηματικά προβλήματα και παραμένοντας φιλοπερίεργη.

Οι χρήστες του Twitter έσπευσαν να ευχηθούν στη δραστήρια υπεραιωνόβια για τα γενέθλιά της.

Το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες της απένειμε τον τίτλο του γηραιότερου εν ζωή ανθρώπου το 2019.

Κι όσο για το μυστικό της ζωής της; Αυτό είναι… «μια ήσυχη ζωή… και να μην πληγώνει κανέναν», σύμφωνα με την ανακοίνωση των Γκίνες.

Kane Tanaka, the world's oldest living person, turns 119, by Sana Noor Haq and Emiko Jozuka, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ