ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Aquaman της Τόνγκα: Άντεξε 27 ώρες στη θάλασσα μετά το φονικό τσουνάμι

Ο Aquaman της Τόνγκα: Άντεξε 27 ώρες στη θάλασσα μετά το φονικό τσουνάμι
O Λισάλα Φολάου (στη μέση) κολύμπησε για 27 ώρες όταν παρασύρθηκε στη θάλασσα από το ισχυρό τσουνάμι CNNi

Τον τίτλο του πραγματικού Aquaman κέρδισε με το σπαθί του ένας 57χρονος άνδρας από την Τόνγκα, καθώς επιβίωσε μετά από 27 ολόκληρες ώρες στη θάλασσα όταν το νησί του επλήγη από το καταστροφικό τσουνάμι του περασμένου Σαββάτου.

Ο άνδρας παρασύρθηκε από τα κύματα όχι μία, όχι δύο αλλά εννέα φορές προτού καταφέρει να κρατηθεί από έναν κορμό δέντρου.

«Την όγδοη φορά σκέφτηκα ότι η επόμενη φορά που θα με παρασύρει το κύμα θα είναι και η τελευταία, καθώς μόνο οι ώμοι μου με κρατούσαν πάνω από το νερό», δήλωσε ο Λισάλα Φολάου, ο οποίος μάλιστα έχει κινητικά προβλήματα.

«Έτσι, την ένατη φορά όταν με έβγαλαν τα κύματα σκαρφάλωσα και πιάστηκα από έναν κορμό. Αυτό με κράτησε ζωντανό».

Η έκρηξη του ηφαιστείου Χούνγκα Τόνγκα – Χούνγκα Χα'απάι προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων στέλνοντας τεράστια κύματα κατά μήκους του αρχιπελάγου της Τόνγκα, καταστρέφοντας χωριά και κατοικίες και παραλύοντας τις επικοινωνίες στο κράτος των 105.000 κατοίκων.

Ο Φολάου, ο οποίος ζει στο απομονωμένο νησί της Ατάτα, με μόλις 60 κατοίκους, παρασύρθηκε από τη μανιασμένη θάλασσα το απόγευμα του Σαββάτου.

Αρχικά σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο για να αποφύγει ένα πρώτο κύμα αλλά όταν κατέβηκε ένα ακόμη τον παρέσυρε με την ορμή του.

Άκουγα τον γιο μου να με καλεί από την στεριά αλλά δεν ήθελα να του απαντήσω για να μην αρχίζει να κολυμπάει για να με βρει.

Κολυμπώντας αργά, με όσες δυνάμεις διέθετε, ο Φολάου κολύμπησε 7,5 χιλιόμετρα το κύριο νησί του Τονγκαπάτου, φτάνοντας στην ακτή 27 ώρες αργότερα, το βράδυ της Κυριακής.

H θαυμαστή αντοχή του έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα με μια ανάρτηση στο Facebook να τον αποκαλεί «Aquaman της πραγματικής ζωής», αναφορά στον γνωστό ήρωα κόμικ.

Το Atata, περίπου 8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Νουκουαλόφα, ή μια βόλτα με βάρκα 30 λεπτών, καταστράφηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στο τσουνάμι που έπληξε τα νησιά.

Tonga's 'Aquaman' survives 27 hours at sea after tsunami, by CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ