ΠΡΟΣΩΠΑ

Πέθανε στα 73 του χρόνια ο Γάλλος σχεδιαστής Τιερί Μιγκλέρ

Πέθανε στα 73 του χρόνια ο Γάλλος σχεδιαστής Τιερί Μιγκλέρ
Τα σχέδια του Μιγκλέρ φορέθηκαν από διασημότητες όπως ο Ντέιβιντ Μπόουι και η Lady Gaga AP Photo/Remy de la Mauviniere, File

Ο γάλλος δημιουργός Τιερί Μιγκλέρ, ο οποίος μεσουράνησε στον κόσμο της μόδας τα χρόνια του 1980, πέθανε χθες Κυριακή στα 73 του χρόνια από «φυσικά» αίτια.

Η ανακοίνωση έγινε στο επίσημο λογαριασμό του στο Facebook και την επιβεβαίωσε ο πράκτοράς του, ο Ζαν-Μπατίστ Ρουζό, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Με απέραντη θλίψη πρέπει να σας ενημερώσουμε για τον θάνατο του Μανφρέντ Τιερί Μιγκλέρ, ο οποίος επήλθε την Κυριακή 23η Ιανουαρίου 2022», ανέφερε εξάλλου ο ίδιος σε ανακοίνωσή του η οποία αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του γάλλου μόδιστρου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Τα σχέδια του Μιγκλέρ φορέθηκαν από διασημότητες όπως ο Ντέιβιντ Μπόουι και η Lady Gaga. Το 2019 σχεδίασε ένα φόρεμα για την εμφάνιση της Κιμ Καρντάσιαν στο Met Gala.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία του έγινε διάσημη χάρη στο άρωμά της.

Περιγράφοντας τον εαυτό του στο Facebook ως «σκηνοθέτη, conceptor σόου, δημιουργό αρωμάτων, σχεδιαστή κοστουμιών και φωτογράφο» ο Μιγκλέρ γεννήθηκε στο Στρασβούργο τον Δεκέμβριο του 1948.

Σε ηλικία 20 ετών εγκαταστάθηκε στο Παρίσι και το 1973 εισχώρησε στον χώρο της μόδας με το brand «Cafe de Paris» ακριβώς ένα χρόνο πριν ιδρύσει τη μάρκα «Thierry Mugler». Μετά από σπουδές στην εσωτερική διακόσμηση στη Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών του Στρασβούργου, εισήλθε στον κόσμο της μόδας το 1971 σχεδιάζοντας αρχικά ρούχα για τον Karim.

Με το που εισήλθε στον αστραφτερό χώρο της μόδας άνοιξε τη μπουτίκ του στο Παρίσι και άρχισε να εισπράττει διεθνή αναγνώριση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ