ΠΡΟΣΩΠΑ

Ρίο 2016: Τρίδυμη… κόντρα στον Μαραθώνιο

Ρίο 2016: Τρίδυμη… κόντρα στον Μαραθώνιο
Οι τρίδυμες από την Εσθονία, μια γροθιά για τον Μαραθώνιο του Ρίο Facebook

Στα 120 χρόνια σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, έχουμε δει αρκετές φορές αδέλφια να λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση, ενώ δεν έχουν λείψει και οι «κόντρες» μεταξύ διδύμων. Στο Ρίο όμως, για πρώτη φορά θα δούμε τρίδυμες να τρέχουν η μία με αντίπαλο την άλλη...

Αυτή η ιδιαίτερη πρωτιά, ανήκει, στις Leila Liina και Lily Luik οι οποίες ταξίδεψαν στο Ρίο από το μακρινό Ταλίν της Εσθονίας για να λάβουν μέρος στο αγώνισμα του Μαραθωνίου και, ασχέτως της θέσης στην οποία θα τερματίσουν, θα δουν τα ονόματά τους στην ιστορία των Αγώνων, ως τα πρώτα δίδυμα αδέλφια που λαμβάνουν μέρος στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού.

Με σύνθημά τους το «Trio to Rio», η Leila, η Liina και η Lily, γεννήθηκαν στην Εσθονία το 1985 και από πολύ μικρές στράφηκαν στον αθλητισμό. Αρχικά ασχολήθηκαν με τον χορό και την κολύμβηση, αλλά τα τελευταία έξι χρόνια έχουν αφοσιωθεί στον στίβο.

Προπονούνται σκληρά και οι τρεις μαζί, σαν μια ομάδα, στηρίζουν πολύ η μία την άλλη και στόχος τους στον Μαραθώνιο του Ρίο είναι να σημειώσουν καλές επιδόσεις.

Οι 30χρονες ξανθιές γαλανομάτες από την Εσθονία, πριν από δύο χρόνια ήταν τα πρώτα τρίδυμα αδέλφια στην ιστορία, που έτρεξαν σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, αυτό της Ζυρίχης.

Και οι τρεις μοιράζονται στιγμές τόσο από την προσωπική τους ζωή, όσο και από τις προπονήσεις τους με τους διαδικτυακούς φίλους τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ