ΠΡΟΣΩΠΑ

Oρκωμοσία Τραμπ: Η ελληνοαμερικανίδα που τον μηνύει λίγο πριν το ιστορικό event

Oρκωμοσία Τραμπ: Η ελληνοαμερικανίδα που τον μηνύει λίγο πριν το ιστορικό event
REUTERS/Mike Blake

Τρεις μόλις ημέρες πριν από την ορκωμοσία του ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με μια μάχη που ξεκίνησε όταν έκανε την reality τηλεοπτική του καριέρα.

Η πρώην υποψήφια του τηλεριάλιτι The Apprentice που είχε κατηγορήσει τον Ντόναλντ Τραμπ για σεξουαλική κακοποίηση, Σάμερ Ζερβός, κατέθεσε αγωγή εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμηση. Η 42χρονη Ζερβός είχε κατηγορήσει τον δισεκατομμυριούχο ότι την φίλησε στο στόμα και την άγγιξε στο στήθος παρά τη θέλησή της σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου πριν από δέκα χρόνια.

"Έχουμε επίσης ένα κατηγορητήριο για ψυχική οδύνη στη μήνυση", δήλωσε η δικηγόρος της Γκλόρια 'Ολρεντ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε αργά χθες στο Λος Άντζελες, σημειώνοντας ότι η πελάτισσά της πέρασε με επιτυχία το τεστ ανίχνευσης ψευδών.

Εξήγησε επίσης ότι η Ζερβός "υπέστη τα ανεπιθύμητα αγγίγματα" του Τραμπ και ότι ο τελευταίος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς λέγοντας ότι "ουδέποτε κάλεσε την Ζερβός στο δωμάτιο του σε ξενοδοχείο" κι "ούτε συνέβησαν ποτέ όσα" διηγήθηκε η ενάγουσα.

Η μήνυση που κατατέθηκε στη Νέα Υόρκη αναφέρει ότι ο Τραμπ χρησιμοποίησε την ισχυρή του θέση για να "δυσφημήσει την Ζερβός και άλλες γυναίκες" και για να τις "βλάψει σκόπιμα", πρόσθεσε η δικηγόρος 'Ολρεντ.

Η Σάμερ Ζερβός ανέγνωσε μια δήλωση στην οποία υπενθύμισε ότι πριν από δύο μήνες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου είχε ζητήσει από τον Τραμπ να ανακαλέσει τις δηλώσεις του εις βάρος της. Εκείνος δεν το έκανε.

2017 01 17T212149Z 890357254 RC1A89A16DC0 RTRMADP 3 USA TRUMP LAWSUIT

Δεν μου άφησε άλλη εναλλακτική παρά να τον μηνύσω ώστε να προασπίσω την υπόληψή μου", δηλώνει η ενάγουσα διευκρινίζοντας ότι είναι "έτοιμη να αποσύρει αμέσως τη μήνυσή της χωρίς οικονομική αποζημίωση αν ο Τραμπ ανακαλέσει τις ψευδείς του δηλώσεις" εις βάρος της.

Στη μήνυση ζητείται αποζημίωση το ύψος της οποίας δεν προσδιορίζεται, για "τη μεγάλη ψυχική οδύνη και τις οικονομικές απώλειες" που υπέστη η Ζερβός.

Αναφερόμενη στις μηνύσεις της Πόλα Τζόουνς για σεξουαλική επίθεση κατά του Μπιλ Κλίντον μετά τις οποίες ακολούθησε διαδικασία αποπομπής του προέδρου, η 'Ολρεντ είπε ότι αν ο Τραμπ δεν συμμορφωθεί, "θα υπάρξουν συνέπειες" για τον ίδιο και την προεδρία του.

Σκάνδαλο ή βεντέτα;

Η Ζερβός συμμετείχε στο τηλεριάλιτι The Apprentice, παρουσιαστής του οποίου ήταν ο Τραμπ από το 2003 έως το 2015 και είχε αποκλειστεί ως υποψήφια για πρόσληψη από το Αφεντικό γιατί ήταν "ανόητη".

Έχοντας κρατήσει επαφή και ελπίζοντας να μπορεί να εργαστεί μαζί του, η ίδια δηλώνει ότι είχε προσκληθεί το 2007 σε δείπνο μαζί του και αντ΄αυτού οδηγήθηκε σε ένα δωμάτιο όπου ο μεγιστάνας φέρεται να την υποδέχτηκε φορώντας ρόμπα, τη φίλησε στο στόμα και την άγγιξε στο στήθος παρά τη θέλησή της προτού αυτή διαφύγει.

Στο τέλος της επιτυχημένης προεκλογικής του εκστρατείας ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε αντιμέτωπος με μία ολόκληρη σειρά από γυναίκες που τον κατηγόρησαν για σεξουαλική επίθεση ή σεξουαλική κακοποίηση μετά την προβολή βίντεο του 2005 στο οποίο ο Τραμπ εμφανίζεται να δηλώνει ότι "φιλά και χουφτώνει γυναίκες" χωρίς να ζητεί την άδειά τους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αρνηθεί οποιαδήποτε κατάχρηση εξουσίας και δεσμεύτηκε να κάνει μήνυση στις γυναίκες αυτές μόλις περάσουν οι εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ