ΠΡΟΣΩΠΑ

Ίαν Τούτχιλ: Ο καρκινοπαθής σε τελικό στάδιο, που κατέκτησε το Έβερεστ

Ίαν Τούτχιλ: Ο καρκινοπαθής σε τελικό στάδιο, που κατέκτησε το Έβερεστ
twitter@IanToothill

Το 2015 οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι του απέμεναν μόλις λίγοι μήνες ζωής, όμως εκείνος διέψευσε όλα τα προγνωστικά και δυο χρόνια αργότερα όχι μόνο ζει, αλλά κατάφερε και να κατακτήσει την υψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Ο λόγος για τον Ίαν Τουτχιλ, ο οποίος διαγνώσθηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου το καλοκαίρι του 2015, υποβλήθηκε σε θεραπείες, οι οποίες αν και αρχικά είχαν αποτέλεσμα, τελικά δεν απέτρεψαν την επανεμφάνιση της νόσου λίγο καιρό αργότερα. Τότε ήταν που οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως του απομένουν μόλις τέσσερις μήνες ζωής ακόμη.

Όμως ο 47χρονος πείσμωσε και έβαλε στόχο να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου. «Αποφάσισα να αποδείξω ότι οτιδήποτε είναι δυνατό», είχε δηλώσει στο BBC, Και το πέτυχε στις 5 Ιουνίου, οπότε και πάτησε στο Έβερεστ, κι έγινε έτσι ο πρώτος άνθρωπος, σε αυτό το στάδιο της ασθένειας που το κατάφερε.

Ο ίδιος πανηγύρισε την επίτευξη του στόχου του ανεβάζοντας στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία του, στην οποία φαίνεται ο ίδιος στο χιονισμένο τοπίο, να κρατά μια σημαία της ποδοσφαιρικής ομάδας Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, παρόλο που κατά δήλωσή του είναι φανατικός οπαδός της Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Μάλιστα κάρφωσε στο χιόνι, στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, τη σημαία της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αποδεχόμενος την πρόκληση ενός φίλου του, ο οποίος δεσμεύθηκε να δωρίσει χίλιες λίρες Αγγλίας, αν ο Τούτχιλ κατάφερνε να ανεβάσει τη σημαία στα 8.848 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

«Δεν υπάρχει τίποτα να δει κανείς εδώ πάνω, εκτός από έναν καρκινοπαθή τύπο με μια σημαία της Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ», γράφει στην ανάρτησή του ο Τούτχιλ, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας, ότι όλα είναι δυνατά.

Ο 47χρονος γυμναστής από το Σέφιλντ, φρόντιζε να ενημερώνει τους ακολούθους του στο twitter, ανεβάζοντας φωτογραφίες από στιγμές της διαδρομής του σε αυτό το δύσκολο ταξίδι.

Η ανάβαση στο Έβερεστ ήταν παιδικό του όνειρο, και πλέον ελπίζει να εμπνεύσει κι άλλους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο να πετύχουν τους στόχους τους, όποιοι κι αν είναι αυτοί, αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Guardian.

«Πάντα είχα πάθος για περιπέτεια και μου άρεσαν οι προκλήσεις», λέει ο Τούτχιλ, ο οποίος στο παρελθόν είχε ανέβει στα Ιμαλάια, ενώ είχε κάνει και πεζοπορία στην Ισλανδία, μόνος, χωρίς καμία υποστήριξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ