ΠΡΟΣΩΠΑ

Τ. Μπέζος: Απέχει ...5 δισ. δολάρια από τον τίτλο του πλουσιότερου παγκοσμίως

Τ. Μπέζος: Απέχει ...5 δισ. δολάρια από τον τίτλο του πλουσιότερου παγκοσμίως
REUTERS/Richard Brian

Με την εξαγορά από την Amazon της Whole Foods, ο ιδρυτής της Τζεφ Μπέζος πρόσθεσε άλλα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό του.

Τώρα, η περιουσία του αγγίζει τα 84,6 δισ. δολάρια -δηλαδή 5 δισ. λιγότερα από την πρώτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους, θέση στην οποία για την ώρα βλέπουμε τον Μπιλ Γκέιτς.

Ο Μπέζος έχει αρκετές πιθανότητες να κατακτήσει την πρωτιά, καθώς στα 53 του χρόνια, στόχος του είναι, όπως έχει πολλές φορές πει, η επέκταση της Amazon.

Από την άλλη πλευρά, ο Γκέιτς στα 61 του προτιμά να χαρίζει τα χρήματά του και για το λόγο αυτό ξεκίνησε την καμπάνια 'Giving Pledge' -η οποία προσπαθεί να πείσει τους πλουσίους να προσφέρουν τα μισά χρήματά τους σε φιλανθρωπίες- σε συνεργασία με τον επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ (4ος στη λίστα με τους πλουσιότερους). Περισσότεροι από 150 άνθρωποι συμμετέχουν στην καμπάνια -όχι όμως ο Τζεφ Μπέζος.

Πρόσφατα, όμως, προϊδέασε για φιλανθρωπική δράση που ενδεχομένως έρχεται καθώς με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ζήτησε ιδέες για «φιλανθρωπική στρατηγική».

Jeff Bezos is $5 billion away from being the world's richest person, Jackie Wattles, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ