ΠΡΟΣΩΠΑ

Μιχάλης Καρλούτσος: Ο Ελληνοαμερικανός που κατέκτησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο CNN Greece

Μιχάλης Καρλούτσος: Ο Ελληνοαμερικανός που κατέκτησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο CNN Greece

Ο Ελληνοαμερικανός Μιχάλης Καρλούτσος ο οποίος διορίστηκε επικεφαλής του Πρωτοκόλλου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, είχε προβλέψει την εκλογή του Τραμπ και είχε κάνει μάλιστα αποτίμηση του πρώτου προεκλογικού debate μεταξύ των δύο υποψηφίων, μιλώντας αποκλειστικά στο CNN Greece στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Καρλούτσος είναι βετεράνος στις αμερικανικές προεκλογικές εκστρατείες, με εμπειρία τόσο σε τοπικές δημοτικές εκλογές όσο και σε εκστρατείες για την προεδρία των ΗΠΑ. Είναι από τους λίγους στην πολιτική βιομηχανία που συνεργάζεται και με τους Ρεπουμπλικάνους και με τους Δημοκρατικούς.

«Σ’ όλη μου τη ζωή ήθελα να υπηρετήσω τη χώρα μας, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και χαίρομαι που θα μπορέσω να το κάνω τώρα σ’ αυτή την κυβέρνηση και κάτω από αυτές τις συνθήκες που υπάρχουν στον κόσμο», είπε σε συνέντευξή του στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης.

Το CNN Greece είχε ρωτήσει στο μέσο της πρεκλογικής εκστρατείας τον κ. Καρλούτσο για το ποιος από τους δύο υποψηφίους είναι καλύτερος σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Όπως είχε πει:

Με την Χίλαρι Κλίντον θα έλεγα ότι όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και κάθε πολιτική είναι μέρος ενός status quo. Και αυτό ήδη φαίνεται. Έτσι εάν συμφωνείς με τη θέση που έχει η Ελλάδα στον κόσμο και σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τότε η Χίλαρι είναι τέλεια. Εάν νομίζεις ότι χρειάζεται ένα μεγάλο reset, εάν νομίζεις ότι πρέπει να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να τα δούμε διαφορετικά, τότε ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο υποψήφιος σου.

«Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα νομίζω ότι πρέπει να εστιάσουμε στο γεγονός ότι και οι δύο, και η Κλίντον και ο Τραμπ, έχουν ικανούς ανθρώπους οι οποίοι έχουν σχέση με την Ελλάδα», είχε πει ακόμη.

Για την νέα του σημαντική θέση ανέφερε πως: «Αισθάνομαι πιο έτοιμος από ποτέ και ευχαριστώ τον Θεό που έχω καλούς φίλους μέσα στην κυβέρνηση οι οποίοι είδαν την εργασία που έχω κάνει και αισθάνθηκαν πως ήμουν έτοιμος να αναλάβω αυτή τη θέση».

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα με τα θέματα που απασχολούν τον Ελληνισμό και συγκεκριμένα αν θα μιλούσε στον Πρόεδρο και στον Υπουργό Εξωτερικών, τόνισε:

Το όνομά μου είναι Μιχάλης Καρλούτσος και όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και τι πρεσβεύω.

Είμαι πολύ υπερήφανος Ελληνοαμερικανός και πολύ υπερήφανος Ελληνορθόδοξος Χριστιανός και δεν θα ντραπώ ποτέ να εκφράσω τη γνώμη μου ιδιαίτερα για τα θέ ματα που γνωρίζω. Οπότε για τα θέματα που ενδιαφέρουν την Κοινότητά μας, είτε είναι η Κύπρος, είτε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, είτε το όνομα της Μακεδονίας, είτε η Βόρειος Ήπειρος από την οποία όπως γνωρίζετε κατάγεται η μητέρα μου, αυτά είναι θέματα τα οποία σημαίνουν τα πάντα για μένα.

Θα εκφράσω τη γνώμη μου αλλά σεβαστικά στο γεγονός ότι τώρα είμαι μέρος μιας κυβέρνησης και θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στο τραπέζι των συζητήσεων, αλλά ελπίζω να κάνω τους ανθρώπους με τους οποίους θα συζητώ να καταλάβουν γιατί τα θέματα στα οποία πιστεύω είναι επίσης καλά για την Αμερική. Με την πολιτική, η Αμερική πρώτα, πρέπει πάντοτε να το έχει κάποιος αυτό στο μυαλό του, αλλά ξέρω πώς να το κάνω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ