ΠΡΟΣΩΠΑ

Πέθανε ο ιδρυτής της ΙΟΝ

Πέθανε ο ιδρυτής της ΙΟΝ
Eurokinissi

Ο επιχειρηματίας που έγραψε την πιο γλυκιά ιστορία της Ελλάδας, ο ιδρυτής της ION Ιωάννης Κωτσιόπουλος, έφυγε από τη ζωή.

Πλήρης ημερών, σε ηλικία 93 ετών έφυγε έχοντας δημιουργήσει την πρώτη και παντοτινή μας αγάπη. Τα βαφτίσια της σοκολατοβιομηχανίας έγιναν πριν από 80 χρόνια. Το όνομά της το πήρε πριν από 80 χρόνια, από το λουλούδι μενεξέ ή όπως αλλιώς ονομάζεται Ίον το εύοσμο.

H ιστορία της εταιρείας ξεκίνησε το 1930 όταν μια ομάδα μετόχων αποφάσισε να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας στην οδό Πειραιώς, στο Νέο Φάληρο. Το πρώτο καταστατικό της εταιρείας ΙΟΝ Α.Ε. δημοσιεύεται στο υπ’ αριθμόν 267/23.9.1930 φύλλο της «Εφημερίδας της Κυβερνήσεως». Τη σκυτάλη από την ΙΟΝ Α.Ε. παίρνει η εταιρεία NASKO A.E. που παράγει ζαχαρώδη προϊόντα.

Η ΙΟΝ σήμερα διαθέτει τρεις σύγχρονες μονάδες παραγωγής (Ν. Φάληρο, Άρτα και Μαρκόπουλο Αττικής), με υψηλή παραγωγική δυνατότητα, εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και εξέλιξης νέων προϊόντων. Με σύνολο εργαζομένων που ξεπερνάει τους 970 και κύκλο εργασιών κοντά στα 105 εκ. ευρώ, κατατάσσεται μεταξύ των 60 μεγαλυτέρων βιομηχανιών στην Ελλάδα και είναι εξ' ολοκλήρου ελληνικών συμφερόντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ