ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σκόπελος: Εκεί όπου το γαλάζιο συναντά με αρμονία το πράσινο

Κώστας Πλιάκος Κώστας Πλιάκος - CNN Greece

Η Σκόπελος έχει χαρακτηριστεί το πιο πράσινο νησί στην Ελλάδα και είναι αλήθεια αφού πάνω από το 60% της επιφάνειας της καλύπτεται με πευκόδασος, γεγονός που δημιουργεί αφενός ένα ιδιαίτερο και πολύ ευχάριστο μικροκλίμα και αφετέρου είναι μια όαση για το μάτι του επισκέπτη.

Ως νησί των Σποράδων η Σκόπελος διαφέρει πολύ από τις νοτιότερες της Κυκλάδες τόσο στο τοπίο όσο και στην αρχιτεκτονική.

Το πράσινο των Σποράδων είναι αυτό που αγαπούν οι επισκέπτες τους και αυτός είναι ένας από τους λόγους που τις επιλέγουν.

Υπέροχες παραλίες, διαδρομές, ιστορικά μοναστήρια, παραδοσιακοί οικισμοί και πλούσια φύση συνθέτουν ένα πανέμορφο μωσαϊκό που αξίζει να το γνωρίσουν όσοι δεν το έχουν γνωρίσει ακόμη. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της όμως είναι οι άνθρωποι της στους οποίους οφείλεται και αυτός ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της. Άνθρωποι όπως ο ρεμπέτης Γιώργος Ξηντάρης που έχει ταυτιστεί με το νησί καθώς κάθε καλοκαίρι θα περάσουν σχεδόν υποχρεωτικά να τον ακούσουν όλοι οι επισκέπτες του νησιού. Όπως ο Γιάννης Μπουνταλάς, ο μικροναυπηγός που η φήμη του έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, ο μαχαιροποιός Νίκος Σάββας, η Χέδερ Πάρσονς που αφιέρωσε τη μισή ζωή της για να βρει και να αναδείξει τα μονοπάτια του νησιού, η Κερασία ή Cherry που δούλεψε κομπάρσος στο Mama Mia και έχει να σου πει ιστορίες με τον Πιρς Μπρόσναν και την Μέριλ Στρίπ, ο Πρόδρομος του πρώτου Big Brother από το μακρινό 2001 που διατηρεί τη γοητεία του ομορφόπαιδου με λίγα παραπανίσια κιλά βέβαια και που σήμερα έχει εστιατόριο με εξαιρετική κουζίνα και πολλοί πολλοί άλλοι.

Η Σκόπελος έχει δύο μεγάλους οικισμούς και μερικούς μικρότερους. Οι βασικοί είναι η Χώρα και η Γλώσσα.

Μάλιστα, οι κάτοικοι των δύο οικισμών βρίσκονται λέει, σε αντιπαλότητα το γιατί δεν το κατάλαβα όποιον και να ρώτησα. Είναι μάλλον μια από τις περίεργες αυτές έχθρες δύο κοινωνιών που ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια για ασήμαντη αιτία που σήμερα κανείς δεν θυμάται ποια ήταν αλλά τη διατηρούν για να μην χαλάσουν την παράδοση…

Εν πάση περιπτώσει , δεν έχει καμία σημασία, είναι και οι δύο οικισμοί πανέμορφοι, αμφιθεατρικά χτισμένοι σε διαφορετικές πλευρές του νησιού, και θα είστε και στις δύο καλοδεχούμενοι και επίσης θα φάτε και πολύ καλά ότι και να επιλέξετε. Για το που θα μείνετε αυτό το αφήνουμε στα γούστα σας. Η Σκόπελος έχει ήπια τουριστική ανάπτυξη, δεν υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και κυριαρχούν τα μικρά οικογενειακά ξενοδοχεία που όλα είναι όπως το λέει η λέξη “οικογενειακά” και τα δωμάτια. Και φυσικά οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τους προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς.

Διαβάστε αναλυτικά για τη Σκόπελο:

Σκόπελος: Αρμονική συνύπαρξη του μπλε και του πράσινου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ