ΣΠΟΡ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Το top 20 της διοργάνωσης

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Το top 20 της διοργάνωσης
REUTERS/Florian Choblet/Pool

Οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, που φιλοξενήθηκαν στην Πιονγκτσάνγκ, τα είχαν όλα. Εντυπωσιακές επιδόσεις και συγκινητικές στιγμές μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και έντονη δράση στο διπλωματικό και το πολιτικό πεδίο.

Κι αυτό γιατί, οι διοργανωτές είχαν να αντιμετωπίσουν το ιδιαίτερο εμπόδιο των τουλάχιστον περίπλοκων σχέσεων μεταξύ του Βορρά και του Νότου της κορεατικής Χερσονήσου. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι το συγκεκριμένο στοίχημα κερδήθηκε, καθώς στην αυλαία των Αγώνων αθλητές από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, εισήλθαν ως μια ομάδα στο στάδιο, υπό κοινή σημαία που απεικόνιζε μια ενιαία κορεατική χερσόνησο.

Όμως ούτε από αυτή τη διοργάνωση δεν έλειψε η σκιά του ντόπινγκ, με τη Ρωσία να έχει αποκλειστεί από τους Αγώνες και 168 Ρώσους αθλητές που απέδειξαν πως είναι «καθαροί» να αγωνίζονται με τα χρώματα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στη διοργάνωση ξεχώρισαν πολλοί αθλητές, άλλοι με τις επιδόσεις τους, άλλοι με τις προσωπικές τους ιστορίες, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψαν οι μαζορέτες της Βόρειας Κορέας, που είχαν έντονη παρουσία στα στάδια, εμψυχώνοντας τους συμπατριώτες τους αθλητές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ