ΣΠΟΡ

Οι αγώνες-ορόσημο του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της Άρσεναλ

Οι αγώνες-ορόσημο του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της Άρσεναλ
REUTERS/David Klein


Ένας από τους εμβληματικότερους προπονητές στην Ιστορία του αγγλικού αλλά και του διεθνούς ποδοσφαίρου, αποφάσισε πως ήλθε το πλήρωμα του χρόνου. Πλήρης ποδοσφαιρικών ημερών, ο Αρσέν Βενγκέρ ανακοίνωσε πως από το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θ΄ αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Αρσεναλ.

Μία θέση που ανέλαβε το 1996 και κράτησε μέχρι σήμερα, με πολλές επιτυχίες και αποτυχίες, με χαρές και λύπες, με τίτλους και διακρίσεις, σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο. Ο Αλσατός τεχνικός μένει στην Ιστορία των «κανονιέρηδων» ως ο πλέον επιτυχημένος προπονητής των Λονδρέζων, με σημαντικότερο επίτευγμα, την ανάδειξη μίας πλειάδας ποδοσφαιριστών, που ανδρώθηκαν στα χέρια του και βασιζόμενοι στις γνώσεις και τις συμβουλές του, έκαναν σπουδαία καριέρα στα γήπεδα της «γηραιάς ηπείρου».

Σ΄ αυτά τα 22 χρόνια, ο Βενγκέρ κάθισε στην άκρη του πάγκου εκατοντάδες φορές, σηκώθηκε από την θέση του... χιλιάδες και έδωσε το στίγμα του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ως ελάχιστο φόρο ποδοσφαιρικής τιμής, ακολουθεί μία αναφορά στα πέντε καλύτερα και στα ισάριθμα χειρότερα ματς αυτής της πολυετούς καριέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ