ΣΠΟΡ

Μέσι & Ρονάλντο: Αντικριστά οι τοιχογραφίες των κορυφαίων

Μέσι & Ρονάλντο: Αντικριστά οι τοιχογραφίες των κορυφαίων

Καλλιτέχνες του Καζάν ζωγράφισαν μια τοιχογραφία του μεγάλου αστεριού της Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι, που ταιριάζει με αυτήν του Πορτογάλου, Κριστιάνο Ρονάλντο σε ένα κτίριο απέναντι.

Το τριώροφο πορτρέτο του Ρονάλντο ζωγραφίστηκε σε κτίριο πίσω από το ξενοδοχείο «Ραμάντα», προκειμένου να καλωσορίσει τον πεντάκις κορυφαίο παίκτη του κόσμου, όταν η Πορτογαλία έπαιξε στην πρωτεύουσα του Ταταρστάν στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2017.

Στην αμηχανία των αξιωματούχων της πόλης, αποδείχθηκε ότι η Αργεντινή θα διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο ενόψει του μεγάλου αγώνα της φάσης των «16» με τη Γαλλία το Σάββατο (30/06), με τον Μέσι πιθανότατα να είναι σε θέση να δει την τοιχογραφία του Ρονάλντο από το δωμάτιό του.

Για να αποφύγουν οι αρχές της πόλης να «μπλεχτούν» στο «αιώνιο ερώτημα» για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, ανέθεσαν σε ζωγράφους την δημιουργία της τοιχογραφίας και του Αργεντινού σταρ.

Από την άλλη κανείς τους δεν θα έλεγε όχι στην «προώθηση» ενός ανταγωνισμού του «ζευγαριού», προβάλλοντας φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πρόσφατα από το ξενοδοχείο να αποκαλύπτουν την φράση «Πέτυχα 4 γκολ, μπορείς να σπάσεις το ρεκόρ Λίο;» πάνω από το πορτρέτο του Ρονάλντο.

Οι οπαδοί άρχισαν να συγκεντρώνονταν ήδη έξω από το ξενοδοχείο αρκετές ώρες πριν από την άφιξη της αποστολής της Αργεντινής για να υποδεχτούν (κυρίως) τον Μέσι και τους συμπαίκτες του.

Ο Ρονάλντο σημείωσε χατ-τρικ στο εναρκτήριο ματς της Πορτογαλίας εναντίον της Ισπανίας και πέτυχε άλλο ένα στον αγώνα με το Μαρόκο, ενώ ο Μέσι στη νίκη επί της Νιγηρίας σκόραρε για πρώτη φορά στη διοργάνωση (άνοιξε το σκορ στο 2-1 της αλμπισελέστε) επί των Αφρικανών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ