ΣΠΟΡ

Ο 26ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας σε εικόνες

Ο 26ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας σε εικόνες

Χιλιάδες ποδηλάτες, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν στη μικρή διαδρομή των 3,5χλμ και στη μεγάλη των 15 χλμ, του 26ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας, πλημμυρίζοντας τους δρόμους της Αθήνας και στέλνοντας το μήνυμα ότι η ποδηλασία είναι αθλητισμός, ψυχαγωγία και τρόπος ζωής.

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αθήνας για το ποδήλατο οργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός των δύο διαδρομών έγιναν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στον ποδηλατικό γύρο συμμετείχε και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης.

Για πρώτη φορά ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας έδωσε τη δυνατότητα στους ποδηλάτες να διασχίσουν την πόλη και να ακολουθήσουν μία διαδρομή 15χλμ και μία πιο μικρή, των 3,5χλμ.

Στη μεγάλη διαδρομή των 15 χλμ συμμετείχαν άτομα τα οποία έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, ενώ στη μικρή Διαδρομή 3,5 χλμ συμμετείχαν άτομα τα οποία έχουν συμπληρώσει το 6ο έτος της ηλικίας τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ