ΚΟΣΜΟΣ

LIVEBLOG: Διάγγελμα Πούτιν για αναπτέρωση ηθικού των Ρώσων - Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί

LIVEBLOG: Διάγγελμα Πούτιν για αναπτέρωση ηθικού των Ρώσων - Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί
Σε εξέλιξη οι συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας Maxim Guchek/BelTA Pool Photo via AP

«Μάχες» δίνονται και σε διπλωματικό επίπεδο, ενώ συνεχίζονται οι ανελέητοι βομβαρδισμοί σε στρατηγικής σημασίας πόλεις, με το μεγαλύτερο βάρος σήμερα, όγδοη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, να έχει πέσει στην Μαριούπολη. 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε νέο διάγγελμα επιχείρησε να ανυψώσει το ηθικό των Ρώσων, καθώς και να διαβεβαιώσει ότι η επιχείρηση εκτυλίσσεται όπως έχει σχεδιαστεί. Λίγο νωρίτερα είχε επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν, κατά την οποία επέμεινε ότι ο στόχος θα επιτευχθεί «ό,τι και να συμβεί» και το Μέγαρο των Ηλυσίων να σχολιάζει ότι «τα χειρότερα είναι μπροστά μας».

Οι αντιπροσωπείες Ρωσίας και Ουκρανίας συναντήθηκαν για τον δεύτερο γύρο συνομιλιών και σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξαν ότι υπάρχει συναντίληψη για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για τη διαφυγή αμάχων. Συμφώνησαν επίσης να υπάρξει νέος γύρος συνομιλιών.

Την ίδια ώρα, το ελληνικό κονβόι που ξεκίνησε από τη Μαριούπολη χθες και διανυκτέρευσε στη Ζαπορίζια συνεχίζει χωρίς προβλήματα την πορεία του για την Μολδαβία, όπου αναμένεται να φθάσει αύριο, Παρασκευή.

Δείτε λεπτό προς λεπτό στο LIVE BLOG του CNN Greece όλες τις τελευταίες εξελίξεις από την Ουκρανία