ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Με άνεση και «αέρα» στον τελικό των κρίκων ο Πετρούνιας (vids)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Με άνεση και «αέρα» στον τελικό των κρίκων ο Πετρούνιας (vids)
ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ROBERT GHEMENT

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε μια εμφάνιση για χρυσό μετάλλιο στον προκριματικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής στο Μόντρεαλ. Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι πρώτος στη βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση των τριών από τους τέσσερεις προκριματικούς και έχει εξασφαλίσει θέση στον τελικό του Σαββάτου (7/10).

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν για άλλη μια φορά καταπληκτικός από τον πρώτο κιόλας προκριματικό όπου και πήρε 15,400 βαθμούς, παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,30 και κάνοντας μία άψογη προσγείωση. Ο βαθμός του Πετρούνια ήταν ανάλογος ή και καλύτερος από εκείνους που είχε στους αντίστοιχους προκριματικούς των προηγούμενων εφετινών αγώνων του.

17875884


(Πρόγραμμα υψηλού επιπέδου για το Λευτέρη Πετρούνια - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ROBERT GHEMENT)

Μόνον ο Ρώσος "χάλκινος" Ολυμπιονίκης του Ρίο Ντενίς Αμπλιάζιν (15,333 β.) τον πλησίασε, όλοι οι άλλοι υποψήφιοι φιναλίστ έμειναν κάτω από τους 15,000 βαθμούς. Στον τελευταίο σημερινό προκριματικό (17.00-20.00 ω.Ελ.) παίρνουν μέρος ελάχιστοι αθλητές με στόχο την 8άδα και ανάμεσά τους ο Βραζιλιάνος "αργυρός" Ολυμπιονίκης Αρτούρ Ζανέτι και ο Πετρούνιας ουσιαστικά έχει "κλειδώσει" τη θέση στον τελικό και πιθανότατα και στο τοπ 3.

17887350


(Σειρά μετά το Ευρωπαϊκό έχει το χρυσό του παγκοσμίου πρωταθλήματος - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ROBERT GHEMENT)

Έκτός τελικού έμεινε οριστικά ο πρωτοεμφανιζόμενος στον θεσμό Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος μέχρι στιγμής βρίσκεται στη 16η θέση, αφού οι 14,300 βαθμοί που συγκέντρωσε δεν ήταν αρκετοί για να του χαρίσουν την πολυπόθητη πρόκριση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ