ΣΠΟΡ

ΠΚ 2018: Ξεκίνησε η προετοιμασία της εθνικής ομάδας (vid)

ΠΚ 2018: Ξεκίνησε η προετοιμασία της εθνικής ομάδας (vid)
Ξεκίνησε η προετοιμασία της εθνικής ομάδας για τα ματς με Κύπρο και Γιβραλτάρ EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN

Στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά ξεκίνησε η προετοιμασία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, που θα επιδιώξει να κλείσει με δύο νίκες τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Π.Κ. 2018 στην Κύπρο και με το Γιβραλτάρ στο Καραϊσκάκης, ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες της για την κατάληψη της 2ης θέσης, που μπορεί να οδηγήσει στα μπαράζ.

Η γκέλα με την Εσθονία, έχει φέρει την εθνική μας σε μειονεκτική θέση. Με την ήττα από το Βέλγιο πέσαμε στην 3η θέση και πλέον θέλουμε καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τους Βόσνιους και κυρίως το Βέλγιο που έχει προκριθεί να μας κάνει δώρο το Σάββατο, κόβοντας βαθμούς από τους αντιπάλους μας.

4245283


(Χαμόγελα από το Σκίμπε στον Άγιο Κοσμά - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Και πάλι όμως, οι δύο βαθμοί που χάσαμε με την Εσθονία μπορεί να κοστίσουν, ακόμη και αν βγούμε στη 2η θέση, καθώς είναι πιθανόν να μην είμαστε στις 8 καλύτερες "δεύτερες" των ομίλων, που θα πάνε στα μπαράζ.

4245305


(Οι διεθνείς στην προπόνηση της Τρίτης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Πάντως τα χαμόγελα δεν έλειψαν στην "πρώτη" της Τρίτης στον Άγιο Κοσμά. Ο Μίχαελ Σκίμπε και οι διεθνείς είναι αισιόδοξοι ότι θα πετύχουν το απόλυτο στα δύο παιχνίδια.

4245313


(Η "επιστροφή" του Χριστοδουλόπουλου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επανήλθε μετά από 15 μήνες στην εθνική ομάδα, ενώ από τις αρχικές κλήσεις του Σκίμπε, ο Διαμαντάκος (τραυματίστηκε στην προπόνηση της Μπόχουμ την Παρασκευή) αντικαταστάθηκε από το Βέλλιο.

Από την πρώτη προπόνηση δε βγήκε κάποιο συμπέρασμα, ενώ σε αυτή δεν έλαβε μέρος ο Κώστας Μανωλάς (ήταν με απλά αθλητικά), καθώς έγινε αλλαγή (λόγω τραυματισμού) στο φινάλε του ντέρμπυ της Μίλαν με τη Ρόμα, και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί.

ΠΚ 2018 - 8ος όμιλος

Η βαθμολογία (8 ματς)

1. Βέλγιο 22 (+32)
2. Βοσνία 14 (+11)
3. Ελλάδα 13 (+6)
4. Κύπρος 10 (-4)
5. Εσθονία 8 (-11)
6. Γιβραλτάρ 0 (-34)

*Στα διοργανώσεις FIFA, στην ισοβαθμία μετρά η συνολική διαφορά τερμάτων και όχι τα μεταξύ των ομάδων παιχνίδια

*οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του ομίλου

Η 9η αγωνιστική (7/10)

Βοσνία-Βέλγιο (19.00)
Γιβραλτάρ-Εσθονία
Κύπρος-Ελλάδα (21.45)

Η 10η αγωνιστική (10/10)

Βέλγιο-Κύπρος (21.45)
Εσθονία-Βοσνία
Ελλάδα-Γιβραλτάρ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ