ΣΠΟΡ

Καταλονία: Νέες αποδοκιμασίες για το Ζεράρ Πικέ στην εθνική ομάδα (vids)

Καταλονία: Νέες αποδοκιμασίες για το Ζεράρ Πικέ στην εθνική ομάδα (vids)
Νέες αποδοκιμασίες για τον Ζεράρ Πικέ από οπαδούς ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / BALLESTEROS

Ο Ζεράρ Πικέ μπορεί να εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, ότι είναι τιμή του να αγωνίζεται με την εθνική ομάδα, όμως δεν "έσβησε" τη φωτιά μετά το δημοψήφισμα στην Καταλονία. Οπαδοί αποδοκίμασαν και την Πέμπτη τον αμυντικό της Μπαρτσελόνα στο Αλικάντε, όπου θα αγωνιστεί η εθνική ομάδα την Παρασκευή με την Αλβανία.

Ο Καταλανός αμυντικός επανέλαβε στον Τύπο, ότι θεωρεί τιμή του να αγωνίζεται στην εθνική ομάδα, λίγες μόνον ώρες μετά τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του στην πρώτη προπόνηση της ομάδας στη Μαδρίτη. Όπως ήταν αναμενόμενο, όλη η συνέντευξη Τύπου αναλώθηκε γύρω από το θέμα του Ζεράρ Πικέ.

18548261


(Ο Πικέ φτάνει στη συνέντευξη Τύπου της εθνικής Ισπανίας - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / BALLESTEROS)

«Δεν είναι ωραίο να είναι εναντίον σου οι οπαδοί. Δέχθηκα προσβολές και ύβρεις και αυτό δεν μου αρέσει. Είναι μια πρόκληση για εμένα. Θέλω να βοηθήσω όπως μπορώ, κυρίως στο γήπεδο. Τώρα στόχος είναι να προκριθούμε. Είναι αδύνατον κάποιος να αμφισβητήσει την προσήλωσή μου στην εθνική ομάδα. Είναι οικογένειά μου. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους συνεχίζω. Είμαι υπερήφανος για την εθνική ομάδα της Ισπανίας. Θέλω να πω στους φιλάθλους να μην αμφισβητούν την αφοσίωσή μου».

«Δεν μετανιώνω διότι είπα αυτό που αισθάνομαι. Δεν γίνεται όλοι να σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Άποψή μου ήταν ότι ο κόσμος πρέπει να είναι ελεύθερος να ψηφίσει, αντιλαμβάνομαι και δέχομαι ότι κάποιοι υποστηρίζουν το αντίθετο. Είμαι ποδοσφαιριστής, αλλά και ένας άνθρωπος που έχω πολιτική άποψη. Δεν νομίζω ότι απαγορεύεται να την εκφράζω. Δεν μπορώ να εκφραστώ; Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν θέλουν να το κάνουν. Είναι σεβαστό. Καταλαβαίνω ότι οι υπόλοιποι παίκτες έχουν κουραστεί να συζητούν συνέχεια για μένα».

18548263


(Ο Πικέ απευθύνεται στους δημοσιογράφους - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / BALLESTEROS)

Πάντως για μια ακόμη φορά ο Πικέ δε θέλησε να απαντήσει δημόσια εάν είναι ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας: «είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου, αλλά δεν θα απαντήσω. Οι ποδοσφαιριστές είμαστε παγκόσμια σύμβολα και δεν θέλω να τοποθετηθώ. Θα πω, όμως κάτι. Στην Ισπανία υπάρχει ένα πρόβλημα, με απόψεις και σκέψεις εξαιρετικά ακραίες και ο μοναδικός τρόπος για να το επιλύσουμε είναι ο διάλογος. Δεν έχει σημασία τι λέω εγώ ή τι θέλω εγώ. Οι πολιτικοί είναι αυτοί που πρέπει να εργαστούν για να λύσουν το πρόβλημα. Tα παιδιά μου έχουν ρίζες από Καταλονία, Ισπανία, Κολομβία και Λίβανο. Δεν έχει να κάνει με τις χώρες. Η Ισπανία δίχως την Καταλονία σημαίνει αποδυνάμωση της χώρας».

18546924


(Σέρχιο Ράμος (αρ.) και Πικέ (δ.) στην προπόνηση της εθνικής Ισπανίας - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / BALLESTEROS)

«Θερμή υποδοχή» στο Αλικάντε

Τα λόγια του Πικέ δε φαίνεται να εξευμένησαν πάντως τους θερμόαιμους οπαδούς, που του επεφύλαξαν υποδοχή στο Αλικάντε και το ξενοδοχείο της εθνικής ομάδας, παρότι η είσοδος έγινε για λόγους ασφαλείας από την πλαϊνή πόρτα.

Λίγη ώρα μετά οι περισσότεροι από τους 200 συγκεντρωμένους είχαν φύγει, δεν έλειψαν και πάλι όμως δυο-τρεις, που στόλισαν με κοσμητικά επίθετα τον Πικέ, που έμπαινε στο πούλμαν της εθνικής για να πάει στην προπόνηση.

Η εθνική Ισπανίας αντιμετωπίζει την Παρασκευή στις 21.45 την Αλβανία για τον 7ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ