ΣΠΟΡ

Κορυφαία Ευρωπαία αθλήτρια η Κατερίνα Στεφανίδη (vid)

Κορυφαία Ευρωπαία αθλήτρια η Κατερίνα Στεφανίδη (vid)
Η Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στην Ευρώπη EUROPEAN ATHLETICS

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν το φαβορί για το διαγωνισμό της καλύτερης Ευρωπαίας αθλήτριας της χρονιάς και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά. Στη λαμπρή βραδιά της απονομής στο Βίλνιους της Λιθουανίας κατέκτησε μια ακόμη σπουδαία διάκριση και τώρα περιμένει την ολοκλήρωση της αντίστοιχης διαδικασίας για το διαγωνισμό της IAAF και της κορυφαίας αθλήτριας του κόσμου.

Μαρίγια Λασίτσκενε (Ρωσία, ύψος), Νάφι Τιάμ (Βέλγιο, έπταθλο) και Ανίτα Βλόνταρτσιουκ (Πολωνία, σφυροβολία) ήταν στην τελική 4άδα, αλλά η κορυφαία αθλήτρια στον κόσμο και αήττητη στο επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη δε θα μπορούσε να χάσει τον τίτλο.

2017 03 04T193659Z 1622999958 LR1ED341IHD1R RTRMADP 3 ATHLETICS EUROPEAN


(Δίκαιη η αναγνώριση της Κατερίνας Στεφανίδη - Πηγή: REUTERS / MARKO DJURICA)

Δίκαια αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης και ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της από τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου, Σβέιν Άρνε Χάνσεν. Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν πρώτη τόσο στην προτίμηση του κοινού, όσο και στην επιλογή της τεχνικής επιτροπής, των δημοσιογράφων και των εθνικών Ομοσπονδιών.

"Το 2017 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για εμένα. Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται να συγχαρώ όλους τους νικητές, αλλά και τους υπόλοιπους αθλητές που ήταν υποψήφιοι. Το να είμαι συνυποψήφια με την Μαρίγια, την Τίαμ και την Ανίτα και να κερδίσω μάλλον θα πρέπει να μετρήσετε ξανά τις ψήφους" τόνισε με χιούμορ και συνέχισε.

(Κάντε κλικ για να δείτε όλη την εκδήλωση και τη βράβευση της Στεφανίδη στο 49.16
)

"Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον προπονητή του, μου ο οποίος τυγχάνει να είναι και σύζυγος μου. Για όσους έχουν την περιέργεια πρώτα έγινε σύζυγός μου και μετά προπονητής μου. Το κάναμε με το λάθος τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, όλους όσους με ψήφισαν, αλλά ακόμα και εκείνους που δεν με ψήφισαν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα η συγκεκριμένη ψηφοφορία διαδίδει το άθλημα μας σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη περισσότερο. Για αυτό θεωρώ ότι το γεγονός ότι ο κόσμος ψήφισε ήταν το σημαντικότερο από όλα.

2017 08 06T203125Z 1543225403 UP1ED861L0CC2 RTRMADP 3 ATHLETICS WORLD WPV


(Ο Μιτς Κρίερ και η Κατερίνα Στεφανίδη - Πηγή: REUTERS / KEVIN COOMBS)

Ήθελα επίσης να πω ότι παρακολουθούσα αυτά τα βραβεία για πολλά χρόνια. Ασχολούμαι με το επί κοντώ εδώ και 17 χρόνια και ασχολούμαι με το στίβο εδώ και 20 χρόνια. Παρακολουθούσα αυτή την εκδήλωση εδώ και πολλά χρόνια και για αυτό είναι τόσο ιδιαίτερη για εμένα αυτή η βράβευση. Είναι πραγματικά μία μεγάλη τιμή για εμένα. Θεωρώ ότι είναι μία τιμή και για τη χώρα μου. Είμαι η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά τον τίτλο και θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα φέρει αρκετά νέα παιδιά στον στίβο".

Πλέον απομένει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της διαδικασίας από την IAAF με την ψηφοφορία του κοινού να ολοκληρώνεται στις 16 Οκτωβρίου.

Στους άνδρες, τον τίτλο κατέκτησε ο πρωταθλητής του ακοντισμού Γιόχαν Βέτερ (Γερμανία), ενώ ανερχόμενο αστέρι στις γυναίκες ήταν η Γιούλια Λεβτσένκο (Ουκρανία, ύψος) και στους άνδρες ο Βάρχολμ Κάρστεν (Νορβηγία, 400μ. με εμπόδια-παγκ πρωταθλητής). Σε αυτή την κατηγορία ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν στην 3άδα. Επίσης ο Γιώργος Πομάσκι κατέκτησε το βραβείο προπονητικής της ΕΑΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ