ΣΠΟΡ

Νέος πρόεδρος στην ΕΟΕ ο Σπύρος Καπράλος

Νέος πρόεδρος στην ΕΟΕ ο Σπύρος Καπράλος
Ο Σπύρος Καπράλος (κ.) επανεξελέγη πρόεδρος στην ΕΟΕ EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN

Με την επανεκλογή του Σπύρου Καπράλου στη θέση του προέδρου διξήχθησαν με απόλυτη ηρεμία οι νέες εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ). Ο Ισίδωρος Κούβελος, αντίπαλος του κυρίου Καπράλου στην προηγούμενη επεισοδιακή εκλογή, εκλέχθηκε στη θέση του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Μετά τις καταγγελίες και την ένταση της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας, οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε συμφωνία αφού αντιπαρατέθηκαν για 9 μήνες. Κατέβηκε ένα κοινό ψηφοδέλτιο με επιλογές και από τις δύο παρατάξεις, για να λήξει η διαμάχη του Ελληνικού Ολυμπιακού Κινήματος.

1 4260778


(Η Ολομέλεια της ΕΟΕ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη με 22 ψήφους σε σύνολο 22 εκλεκτόρων, για 3η τετραετία και στην ομιλία του προς την Ολομέλεια ζήτησε αυτοκριτική και νηφαλιότητα από όλα τα μέλη της ΕΟΕ.

«Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και την εκλογή μου στη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τρίτη τετραετία. Η σημερινή μέρα όμως, δεν ενδείκνυται τόσο για πανηγυρισμούς, αλλά μάλλον για προβληματισμό και αυτοκριτική για όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες που είχαν ως αποτέλεσμα να πληγεί βαθύτατα η εικόνα της ΕΟΕ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κυρίως όμως, έμειναν χωρίς συμπαράσταση οι αθλητές μας που εκπροσωπούν τη χώρα μας στις κορυφαίες διοργανώσεις του εξωτερικού.

4260676


(Ενωτική ομιλία από τον Σπύρο Καπράλο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Η Ελλάδα εξακολουθεί να μην έχει εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκιο» κινείται με αργούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα, οι αθλητικές ομοσπονδίες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα. Θέλω να πιστεύω ότι όσα συνέβησαν μέσα στο 2017 θα αποτελέσουν ένα καλό μάθημα για όλους, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις και τέτοιες συμπεριφορές στο μέλλον, αλλά κυρίως να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη, λάθη που όπως είπα και πριν, πλήρωσαν κυρίως εκείνοι που δεν ευθύνονται για αυτά.

1 4260737


(Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας ο Ισίδωρος Κούβελος - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν έχει την πολυτέλεια να μην είναι ενωμένη. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι δεν εκπροσωπούμε τον εαυτό μας μέσα και έξω από το κτίριο αυτό, αλλά το άθλημα που μας έχει επιλέξει και ότι η αποστολή μας είναι εθνική και όχι ατομική. ´Ο,τι κάνουμε, το κάνουμε για τη χώρα μας και για τους αθλητές. Για τους λόγους αυτούς, θέλω να σας καλέσω σε μία νέα αρχή, σε μία νέα προσπάθεια για το καλό του αθλητισμού, αφήνοντας πίσω ό,τι συνέβη τους τελευταίους εννέα μήνες. Το κλίμα συναίνεσης που αποτυπώνεται στις σημερινές εκλογές, πρέπει να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και μήνες, προκειμένου να επουλωθούν όλες οι πληγές που άνοιξαν.

Θέλω να ζητήσω από όλους, να δουλέψουμε σκληρά, ενωμένοι και αποφασισμένοι προκειμένου να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Απευθύνομαι δε και σε όσους απουσιάζουν σήμερα, οι οποίοι πρέπει να αναλογιστούν την υποχρέωσή τους, αλλά και την ευθύνη τους απέναντι σ´ αυτούς που τους επέλεξαν για την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Οι διαφορές πρέπει να λύνονται με διάλογο, ανταλλαγή θέσεων, απόψεων και επιχειρημάτων και όχι με δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες δεν προσφέρουν λύσεις στα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού. Έχουμε μπροστά μας, την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που θα γίνει την Τρίτη στην Αρχαία Ολυμπία, ακολουθεί η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους και μετά από μία εβδομάδα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η παράδοση της Φλόγας στους φίλους μας της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της PyeongChang της Ν. Κορέας. Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, να θυμίσουμε ξανά σε όλο τον κόσμο, τι έχει προσφέρει η χώρα μας στο Ολυμπιακό κίνημα.

Κλείνοντας θέλω να σας επισημάνω, ότι είμαι στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα αφορά στην ΕΟΕ, στον Ελληνικό αθλητισμό αλλά κυρίως στους αθλητές μας. Σας ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία στο έργο μας». (Πηγή: ΕΟΕ)

1 4260681


(ΠΛάνο μελών της Ολομέλειας της ΕΟΕ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Τα υπόλοιπα μέλη της ΕΟΕ

Α΄ Αντιπρόεδρος: Στέλιος Αγγελούδης

Β΄ Αντιπρόεδρος: Ξενοφών Αθανασίου

Γενικός Γραμματέας: Μανώλης Κολυμπάδης

Ταμίας: Αντώνης Νικολόπουλος

Εκτελεστική Επιτροπή: Αριστείδης Αδαμόπουλος, Πολυξένη Αργειτάκη, Γιάννης Καρράς

Πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας: Ισίδωρος Κούβελος

Πρόεδρος Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος: Μανώλης Κατσιαδάκης

Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας: Σπύρος Ζαννιάς

Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας: Αθανάσιος Βασιλειάδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ