ΣΠΟΡ

Super League: Ώρα για «ντέρμπυ αιωνίων», οι αποστολές των ομάδων

Super League: Ώρα για «ντέρμπυ αιωνίων», οι αποστολές των ομάδων
Στις 19.30 του ντέρμπυ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το μεγάλο ντέρμπυ "αιωνίων" (δείτε εδώ πως γεννήθηκε ο όρος) της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League Σουρωτή, το Σάββατο στις 19.30. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσε και για τα μέτρα ασφαλείας, που θα ισχύσουν από νωρίς στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Δεν πρόλαβε ο Τσάβες

Το μοναδικό ερωτηματικό του Μαρίνου Ουζουνίδη, ήταν εάν θα προλάβαινε την αναμέτρηση ο Αργεντινός επιθετικός Αντρές Τσάβες, που έχει υποστεί θλάση από τις 23 Σεπτεμβρίου. Τελικά δεν τα κατάφερε και μαζί με τον τιμωρημένο Άλτμαν και τους τραυματίες Τζανδάρη και Λουτσιάνο, αλλά και το νεαρό Χατζηγιοβάνη (δεν ικανοποίησε στο ματς Κυπέλλου στην Καρδίτσα) έμειναν εκτός αποστολής.

17762507


(Κανονικά θα παίξει ο Μολέντο (ν.31) - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Αντίθετα κανονικά θα αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού ο Μολέντο, καθώς δικαιώθηκε στην έφεση που άσκησε η ομάδα για την αρχική τιμωρία των 3 αγωνιστικών, μετά την καταγγελία της ΑΕΛ.

17763038


(Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Μπεργκ, που έκρινε το περυσινό ντέρμπυ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Η 20άδα του ντέρμπυ: Βλαχοδήμος, Διούδης (τερμ), Μολέντο, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Γιόχανσον, Χουλτ, Ινσούα (αμ.), Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Λουντ, Ρέις, Σιλά, Δώνης, Καμπέσας, Μουνιέ, Βιγιαφάνιες (χαφ), Μολίνς, Πίσπας (επιθ.).

Οι εκπλήξεις του Λεμονή

Ο Τάκης Λεμονής από την πλευρά του άφησε εκτός ντέρμπυ για πρώτη φορά τους Μάριν και Τζούρτζεβιτς, καθώς και τους Βούκοβιτς, Ζντιέλαρ, τον ανέτοιμο Μπεν, και ως συνήθως οι Μίλιτς - Μαρτίνς και ο τραυματίας Σεμπά.

17762390


(Οι "αιώνιοι" στο ντέρμπυ του Μαρτίου - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Αντίθετα επιστρέφει μετά την απουσία του στο ματς με τον ΠΑΟΚ ο Μποτία στο κέντρο της άμυνας και ο Εμενίκε, που σκόραρε στο Κύπελλο και βάζει υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα.

17762425


(Μονομαχία Κουτρουμπή-Ανσαριφάρντ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Οι 20 παίκτες του Ολυμπιακού: Προτό, Καπίνο, Χουτεσιώτης (τερμ), Μποτία, Ελ Αμπντελαουί, Κούτρης, Ένχελς, Νικολάου, Σισέ, Φιγκέιρας (αμ.), Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Οτζίτζα, Ζιλέ, Ανδρούτσος, Καρσελά, Πάρντο (χαφ), Ανσαριφάρντ, Εμενίκε (επιθ).

Από νωρίς στο γήπεδο

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, που θα ισχύσουν στο ντέρμπυ. Οι φίλαθλοι θα πρέπει να πάνε από νωρίς στο γήπεδο, ενώ για μία ώρα θα αποκλειστεί κάθε πρόσβαση, ώστε να φτάσουν με ασφάλεια οι αποστολές των δύο ομάδων.

4081551


(Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο γήπεδο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Επίσης καλεί τους φιλάθλους να προστατεύσουν την ομάλη διεξαγωγή του παιχνιδιού καθώς ο Παναθηναϊκός κινδυενεύει να τιμωρηθεί με μία αγωνιστική (στο ντέρμπυ με την ΑΕΚ) αν ανάψει έστω και ένα καπνογόνο ή πυρσός (ήδη έχει συμπληρώσει τις δύο φορές του νέου κανονισμού).

17762391


(Καπνογόνα και πυρσοί θα επιφέρουν τιμωρία του Παναθηναϊκού - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ενόψει της σαββατιάτικης αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», πληροφορεί τους φιλάθλους της ομάδας μας για τα εξής:

- Όσοι φίλαθλοι δεν έχουν στην κατοχή τους εισιτήριο παρακαλούνται θερμά να μην προσέλθουν καν στο γήπεδο ώστε να μην δημιουργηθεί συνωστισμός, αφού δεν υπάρχει πιθανότητα εισόδου τους στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

- Όλες οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν 3 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, δηλαδή στις 16:30. Για λόγους ασφαλείας οι θύρες 8, 9, 10, 11, 12 θα παραμείνουν κλειστές από τις 17:15 έως τις 18:15. Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η καθυστέρηση της πρόσβασής τους στις κερκίδες παρακαλούνται οι φίλαθλοι να προσέλθουν κατά το δυνατόν νωρίτερα στο γήπεδο.

- Χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου μας, όπως έχει συμβεί έως τώρα τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Η Λεωφόρος πρέπει να είναι γεμάτη και η συμπεριφορά όλων χρειάζεται να είναι εντός ορίων ώστε να προστατεύσουμε το σπίτι μας ενόψει των επόμενων αγώνων, μια και ο σύλλογος έχει ανάγκη τους φιλάθλους μας για αγωνιστικούς, ψυχολογικούς και οικονομικούς λόγους.

- Το γήπεδο εποπτεύεται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Επίσης η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός έχει τοποθετήσει έξτρα κάμερες περιμετρικά του γηπέδου σε όλους τους φραγμούς της Ελληνικής Αστυνομία για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια των φιλάθλων της ομάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ