ΣΠΟΡ

Super League: Η ΑΕΚ νίκησε τον Πανιώνιο και τον Κότνικ, σοκ με Μάνταλο

Super League: Η ΑΕΚ νίκησε τον Πανιώνιο και τον Κότνικ, σοκ με Μάνταλο
Σπουδαίο διπλό με γκολ του Αραούχο η ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN

Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου Κότνικ λίγο έλειψε να σταματήσει μόνος του την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη. Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε με 18 τελικές (13 εντός εστίας) το παιχνίδι, αλλά νίκησε το Σλοβένο γκολκίπερ μία φορά. Ήταν πάντως αρκετή για να την φέρει προς το παρόν 2η στη βαθμολογία της Super League Σουρωτή, πίσω από τον Ατρόμητο (19-17). Στην ΑΕΚ περιμένουν να μάθουν να δουν όμως πόσο σοβαρός (φόβοι για ρήξη χιαστού) είναι ο τραυματισμός του Μάνταλου στο αριστερό γόνατο.

Στη Νέα Σμύρνη η ΑΕΚ κυριάρχησε στο α ημίχρονο του Πανιωνίου. Σε σχηματισμό 3-5-2 για πρώτη φορά στο Ελληνικό πρωτάθλημα, απειλήθηκε ελάχιστα και μετέφερε το παιχνίδι στο μισό του γηπέδου των κυανέρυθρων.

Και πάλι όμως δε βρήκε γκολ καθώς οι παίκτες της είτε δεν έκαναν σωστή τελική (όπως ο Αραούχο μόνος του στην περιοχή από γύρισμα του Λόπεζ), είτε από τις δύο εξαιρετικές επεμβάσεις του γκολκίπερ Κότνικ σε σουτ του Λιβάγια (εκτός περιοχής) και του Σιμόες (στο κόρνερ που προέκυψε) στο 36.

4271099


(Εκπληκτικός ο γκολκίπερ του Πανιωνίου Κότνικ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ο προπονητής του Πανιωνίου άλλαξε και αυτός το σχήμα της ομάδας του στο β ημίχρονο σε 3-5-2 και για ένα μικρό διάστημα οι γηπεδούχοι στάθηκαν καλύτερα και είχαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρουν (κεφαλιά του Μπανανά σε κόρνερ και τον Ανέστη να προλαβαίνει το τετ α τετ με τον Βλάχο) μέχρι το 60.

Όμως η ΑΕΚ ήταν αποφασιστική και με την είσοδο του Μπακασέτα αντί του Λιβάγια, αλλά ο Κότνικ ήταν πάντα στη θέση του, ανίκητος και στο σουτ του Μάνταλου στο 73 μέσα από την περιοχή.

4271148


(Ο Αραούχο εκτελεί για το γκολ της ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Στο 81 όμως νικήθηκε σε μια φάση που ξεκινά με τον Μάνταλο να κερδίζει την μπάλα στο κέντρο (αλλά να τραυματίζεται στο γόνατο στην άτσαλη προσγείωσή του και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή) και τον Μπακασέτα να τροφοδοτεί τον Αραούχο, που σκόραρε από το ύψος του πέναλτυ για το τελικό 0-1.

4271161


(Ο Ααρούχο πανηγυρίζει το γκολ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Η ΑΕΚ τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, αφού είχε κάνει όλες τις αλλαγές (Γιόχανσον και Χριστοδουλόπουλος), ήταν εκείνη όμως που έκλεισε το ματς με σούπερ ευκαιρία, αλλά τον Κότνικ να σταματά και πάλι σε τετ α τετ τον Αραούχο.

4271196


(Η αυριανή μαγνητική θα διαπιστώσει το ακριβές μέγεθος της ζημιάς του Μάνταλου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Στην ΑΕΚ πάντως επικράτησε παγωμάρα στα αποδυτήρια μόλις έγινε γνωστό ότι ο Μάνταλος μπορεί να έχει υποστεί πολύ σοβαρό τραυματισμό και στο άλλο του γόνατο (το αριστερό, μετά τους χιαστούς στο δεξί το Μάρτιο του 2015) με την κάμερα να συλλαμβάνει μια συγκλονιστική στιγμή, και το διεθνή Έλληνα μέσο στο έδαφος να κάνει το σταυρό του... Η μαγνητική της Δευτέρας θα αποκαλύψει τελικά αν είναι τόσο σοβαρός ο τραυματισμός.

4271243 copy


(Η πρώτη αντίδραση του Μάνταλου στο έδαφος - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Ήδη πάντως δόθηκε εντολή προς το Νίκο Λυμπερόπουλο από το Δημήτρη Μελισσανίδη για άμεση ανανέωση του συμβολαίου του Μάνταλου.

Super League Σουρωτή – 9η αγωνιστική

Σάββατο 28/10
ΑΕΛ-Λεβαδειακός 1-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 2-1
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0

Κυριακή 29/10
Ξάνθη-Ατρόμητος 0-2
Λαμία-Πλατανιάς 2-0
Παναιτωλικός -Απόλλων 1-1
Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-1 (81 Αραούχο)

Δευτέρα 30/10
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρ. (19.30)

1table9thDay


(Η βαθμολογία)

Super League Σουρωτή – 10η αγωνιστική

Σάββατο 4/11
Παναιτωλικός-Ξάνθη (15.00)
Ατρόμητος-Πανιώνιος (17.15)
Αστέρας Τρ.-Παναθηναϊκός (19.30)

Κυριακή 5/11
Ολυμπιακός-Πλατανιάς (15.00)
Κέρκυρα-ΑΕΛ (17.15)
Απόλλων-ΠΑΣ Γιάννινα (17.15)
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (19.30)

Δευτέρα 6/11
Λεβαδειακός-Λαμία (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ