ΣΠΟΡ

Μουντομπάσκετ 2019: Η Συνέντευξη Τύπου και το μήνυμα σε Παππά-Αγραβάνη

Μουντομπάσκετ 2019: Η Συνέντευξη Τύπου και το μήνυμα σε Παππά-Αγραβάνη
Σκουρτόπουλος (κ.) και Μίσσας (2ος από δεξιά) τοποθετήθηκαν για τη νέα εθνική ομάδα EUROKINISSI SPORTS

Την πρώτη Συνέντευξη Τύπου ενόψει των αγώνων της εθνικής μπάσκετ για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ, έδωσε το τημ των Ομοσπονδιακών τεχνικών. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και ο Κώστας Μίσσας εξήγησαν τη λογική των κλήσεων, αλλά και τους λόγους του αποκλεισμού των Παππά-Αγραβάνη.

Στις 19 Νοεμβρίου θα συγκεντρωθεί η νέα εθνική ομάδα για τα πρώτα δύο παιχνίδια της με Μ.Βρετανία και Ισραήλ στον προκριματικό όμιλο του Μουντομπάσκετ 2019. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος από τη θέση πλέον του Ομοσπονδιακού τεχνικού και ο Κώστας Μίσσας, που είναι Τεχνικός Σύμβουλος εξήγησαν το σκεπτικό των κλήσεων.

1 4200127


(Μια νέα εθνική ομάδα θα ριχθεί στη μάχη των προκριματικών του Μουντομπάσκετ 2019 - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

https://www.instagram.com/p/p

Στην 24μελή αποστολή κλήθηκαν παίκτες και από τις ομάδες της EuroLeague, μαζί με παιδιά που αγωνίζονται σε άλλους συλλόγους, αλλά και μέλη της εθνικής Νέων Ανδρών. «Καλέσαμε τα παιδιά που είναι στην EuroLeague με την ελπίδα να λυθεί το πρόβλημα, κάποιους άλλους που βρίσκονταν στον προθάλαμο, αλλά κι εκείνα τα παιδιά που ήρθαν από τη Νέων Ανδρών. Δεν ξέρω τι θα γίνει στην πορεία και ποια θα είναι η εξέλιξη των συζητήσεων μεταξύ της EuroLeague και FIBA. Μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, που θα μαζευτούμε για πρώτη φορά ευελπιστούμε να έχει λυθεί το όποιο ζήτημα» τόνισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

4213330


(Σκουρτόπουλος (αρ.) και Μίσσας (δ) εξηγησαν το σκεπτικό των κλήσεων στην εθνική ομάδα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Μήνυμα σε Παππά και Αγραβάνη

Από τη λίστα απουσιάζουν τα ονόματα του Παππά και του Αγραβάνη και τόσο ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, όσο και ο Κώστας Μίσσας τόνισαν ότι είναι ένα μήνυμα προς τους δυο παίκτες για τα εξωαγωνιστικά θέματα με τα οποία απασχόλησαν την εθνική στο Eurobasket, αλλά όχι μόνιμη τιμωρία.

1 4200129


(Τους λόγους της μη κλήσης του Παππά στην εθνική εξήγησαν οι Ομοσπονδιακοί Τεχνικοί - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

«Για μένα όλα είναι θεωρητικά. Όσον αφορά διάφορα άλλα που ακούγονται, δεν έχω πει εγώ κάτι. Δεν μπορούν να λέγονται τα ίδια για τους τρεις. Άλλα είναι τα θέματα για Παππά, άλλα για Αγραβάνη. Καμία σχέση με αυτά που ακούγονται δεν έχει ο Μπόγρης. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε. Τα κριτήρια πέρα από αγωνιστικά είναι και λειτουργικά. Οι δυο τους (Παππάς-Αγραβάνης) δεν είναι στο ίδιο σημείο. Μπορεί αυτή η μη κλήση να ήταν ένα μήνυμα απλά και τίποτα άλλο. Θα μπορούσαμε να το είχαμε διαχειριστεί πολύ καλύτερα. Έχουν το θάρρος να μας πάρουν ένα τηλέφωνο να συζητήσουμε, να εξηγήσουμε και να λυθεί εσωτερικά. Και να πάμε παρακάτω. Από εκεί και πέρα, δεν έχω να πω κάτι παραπάνω» εξήγησε ο κύριος Σκουρτόπουλος.

4209506


(Μήνυμα σε Αγραβάνη η μη κλήση του για τους δύο πρώτους αγώνες - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

«Ποτέ δεν θα έβγαινα να πω κάτι για οποιονδήποτε παίκτη, το γνωρίζουν όσοι με ξέρουν εδώ και τριάντα χρόνια στα γήπεδα. Ποτέ δεν θα έβγαζα στη σέντρα έναν παίκτη. Κάποια στιγμή είναι σημαντικό, όταν συναντιόμαστε με κάποιους, να κοιταζόμαστε στα μάτια. Όταν δεν κοιτάζεσαι στα μάτια, υπάρχει πρόβλημα. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Θανάση (Σκουρτόπουλο) για το θέμα των επιλογών, με τη λογική που έγιναν. Ούτως ή άλλως, όπως είπε, κάποια πράγματα μπορούν να αλλάξουν στο μέλλον. Η Εθνική ομάδα είναι πολύ διαφορετική από τον σύλλογο, είναι κάτι ιδιαίτερο. Γι αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία να διαχειρίζεσαι καταστάσεις. Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν» ήταν η τοποθέτηση του Κώστα Μίσσα.

4208850


(Επιστροφή στην Εθνική ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο προανήγγειλαν στη Σ/Τ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Τέλος έγινε ειδική αναφορά στο Γιάννη Αντετοκούνμπο, παρότι απουσιάζουν δεδομένα οι παίκτες του NBA και τονίστηκε η βεβαιότητα ότι στο άμεσο μέλλον θα είναι κανονικά στις τάξεις της εθνικής ομάδας.

(Κάντε κλικ για να δείτε όλη τη συνέντευξη)
1 4271719


(Θανάσης Σκουρτόπουλος (αρ.) και Κώστας Μίσσας (δ.) στη Σ/Τ της εθνικής ομάδας - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Το πρόγραμμα της εθνικής

24/11/2017 Μ.Βρεττανία-Ελλάδα (21.30 Λέστερ)
27/11/2017 Ελλάδα-Ισραήλ (20.00 Ηράκλειο)
22/02/2018 Ελλάδα-Εσθονία
25/02/2018 Ελλάδα-Μ.Βρεττανία
29/06/2018 Ισραήλ-Ελλάδα
02/07/2018 Εσθονία-Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ