ΣΠΟΡ

Champions League: Η Μπαρτσελόνα στην Αθήνα (vid)

Champions League: Η Μπαρτσελόνα στην Αθήνα (vid)
Η Μπαρτσελόνα κάνει προπόνηση στο Καραϊσκάκης ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Yannis Kolesidis

Η παρουσία της Μπαρτσελόνα στην Αθήνα για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό σήμερα (21.45) στο γήπεδο Καραϊσκάκης έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας από το Champions League στην Ελλάδα. Ο Καταλανικός σύλλογος έχει παρουσίασει πολλά αφιερώματα για την πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο συλλόγων.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα είναι απόψε το κεντρικό πρόσωπο στο Καραϊσκάκης και αναμένεται να γνωρίσει την αποθέωση από τους φίλους του Ολυμπιακού. Άλλωστε και ο ίδιος ο τεχνικός ένιωθε εχθές σαν το σπίτι του στην προπόνηση της Μπαρτσελόνα και τη Συνέντευξη Τύπου.

18657012


(Χαμογελαστός στη Σ/Τ ο Ερνέστο Βαλβέρδε - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Yannis Kolesidis)

Όπως είναι φυσικό όμως η παρουσία του Λιονέλ Μέσι, επικεφαλής των υπόλοιπων αστέρων των μπλαουγκράνα μαγνητίζει τα φλας των φωτογράφων, αλλά καιτον απλό κόσμο, που δε σταμάτησε να ζητά αυτόγραφα από τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου μαζί με τον Κριστιάνο, από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα.

18657389


(Πόλος έλξης Μέσι, Σουάρες και οι υπόλοιποι παίκτες της Μπαρτσελόνα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Yannis Kolesidis)

Η Μπαρτσελόνα δημοσίευσε και ένα χορταστικό βίντεο από τις πρώτες ώρες των Καταλανών στην Αθήνα, με στιγμές από το ταξίδι, την άφιξη στην Αθήνα και την προπόνηση στο γήπεδο.

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα. Όμως οι δύο σύλλογοι είχαν αναμετρηθεί δύο ακόμη φορές στο παρελθόν, σε φιλική αναμέτρηση και ο Καταλανικός σύλλογος θυμήθηκε ένα από τα παιχνίδια.

Ήταν Ιανουάριος του 1962 και η Μπαρτσελόνα βρέθηκε στην Αθήνα για δύο φιλικά ματς στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας (εγακινίαζε τις καινούργιες εξέδρες) με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Η Μπαρτσελόνα αναδημοσίευσε και το βίντεο με τα σχετικά πλάνα του αγώνα, που είχε λήξει 2-0 υπέρ της Ισπανικής ομάδας. Είχε ακολουθήσει ένα ακόμη φιλικό στη Λεωφόρο το Μάιο, όταν με γκολ του Σιδέρη είχε κερδίσει 1-0 ο Ολυμπιακός.

(Πηγή: You Tube / Olympiacos History)

Ο Καταλανικός σύλλογος όμως δεν ξέχασε να αναφερθεί και στα μεγάλα ονόματα, που έχουν φορέσει τη φανέλα τόσο της Μπάρτσα, όσο και του Ολυμπιακού.

(Κάντε κλικ για να δείτε την παρουσίαση των παικτών)

Ριβάλντο, Τζιοβάνι, Γιάγια Τουρέ, Σαβιόλα, αλλά και Χαβίτο, Μποτία (αμφότεροι έχουν περάσει από τα τμήματα υποδομής), Αφελάι και ο Ερίκ Αμπιντάλ έχουν βρεθεί και στα δύο στρατόπεδα.

Η δύσκολη αποστολή του Ολυμπιακού

Στον Ολυμπιακό αναγνωρίζουν τη δυσκολία του παιχνιδιού αλλά είναι αποφασισμένοι να προσπαθήσουν για κάτι περισσότερο από μια καλή εμφάνιση, και σε συνδυασμό με μία νίκη της Γιουβέντους στη Λισαβόνα, να παραμείνουν ζωντανοί στην υπόθεση πρόκριση.

4271726


(Φορτούνης (κ.) και Λεμονής (δ) στη Σ/Τ του Ολυμπιακού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ο Τάκης Λεμονής ανακοίνωσε εχθές την αποστολή του παιχνιδιού, στην οποία δεν υπάρχει ο Εμενίκε λόγω ενοχλήσεων και ο Τζούρτζεβιτς είναι ο μόνος "καθαρός" επιθετικός.

Champions League-Δ Όμιλος

1η αγωνιστική
Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους 3-0
Ολυμπιακός – Σπόρτινγκ 2-3

2η αγωνιστική
Σπόρτινγκ – Μπαρτσελόνα 0-1
Γιουβέντους – Ολυμπιακός 2-0

3η αγωνιστική
Γιουβέντους – Σπόρτινγκ 2-1
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 3-0

4η αγωνιστική (Τρίτη 31/10)
Σπόρτινγκ - Γιουβέντους
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα

5η αγωνιστική (Τετάρτη 22/11)
Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα
Σπόρτινγκ - Ολυμπιακός

6η αγωνιστική (Τρίτη 5/12)
Μπαρτσελόνα - Σπόρτινγκ
Ολυμπιακός – Γιουβέντους

Η βαθμολογία του Δ ομίλου

1. Μπαρτσελόνα 9
2. Γιουβέντους 6
3. Σπόρτινγκ 3
4. Ολυμπιακός 0

ΔΗΜΟΦΙΛΗ