ΣΠΟΡ

Ο Εβρά αποβλήθηκε πριν το ματς της Μαρσέιγ κλωτσώντας οπαδό της ομάδας του! (vid)

Ο Εβρά αποβλήθηκε πριν το ματς της Μαρσέιγ κλωτσώντας οπαδό της ομάδας του! (vid)
Απίστευτη αποβολή για τον Εβρά της Μαρσέιγ (δ) επιεδή κλώτσησε οπαδό πριν το ματς REUTERS / PHILIPPE LAURENSON

Στην Πορτογαλία και πριν την βραδυνή αναμέτρηση της Γκιμαράες με τη Μαρσέιγ, για το Europa League, ο Πατρίς Εβρά έγραψε ιστορία, καθώς αποβλήθηκε πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας. Ο διεθνής Γάλλος αμυντικός κλώτσησε οπαδό της ομάδας του, που πιθανότατα του επιτέθηκε μα ρατσιστικές εκφράσεις. 

30 λεπτά πριν τη σέντρα του αγώνα προκλήθηκε αναστάτωση πίσω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων, όπου κάθονταν οι αναπληρωματικοί της Μαρσέιγ και ανάμεσα τους ο Πατρίς Εβρά. Κάποιες ύβρεις και πιθανότατα ρατσιστικά σχόλια από κάποιον οπαδό της Μαρσέιγ προκάλεσαν μια μίνι σύρραξη.

Ομάδα οπαδών μπήκε στον περιβάλλοντα χώρο του μικρού γηπέδου της Γκιμαράες καθώς ο Εβρά μαζί με συμπαίκτες του κινήθηκαν προς αυτούς. Έξαλλος ο αριστερός μπακ της Μαρσέιγ αρχικά απάντησε λεκτικά και στη συνέχεια κλώτσησε με κτύπημα καράτε έναν οπαδό.

Τα πνεύματα ηρέμησαν, αλλά ο Εβρά αποβλήθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης, γράφοντας ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης στη διοργάνωση με μια τέτοια αποβολή. Το εκπληκτικό είναι ότι στη συνέχεια κάθισε στην κερκίδα και έβγαλε σέλφι με άλλους οπαδούς!

Η κόντρα του 36χρονου παίκτη με τους οπαδούς της Μαρσέιγ κρατά καιρό, καθώς τον κατηγορούν ότι δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και πολλές φορές έχει αποδοκιμαστεί έντονα. Μετά την ενέργεια του θα έχει σίγουρα επιπτώσεις από τον σύλλογο, ενώ και η πειθαρχική επιτροπή της UEFA θα συνεδρίασει την Παρασκευή και λογικά θα τον τιμωρήσει.

Ήδη πάντως γίνονται οι σχετικές αναφορές στην κλωτσιά του Ερίκ Καντονά σε οπαδό της Κρίσταλ Πάλας τον Ιανουάριο του 1995, που έμεινε στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ