ΣΠΟΡ

Την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ θέλει ο Ζοσέ Μουρίνιο

Την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ θέλει ο Ζοσέ Μουρίνιο
Reuters/John Sibley Livepic

Ανοιχτά υπέρ της πρόκρισης του Ολυμπιακού τέθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο σύμφωνα με τον Αγγλικό Τύπο, εξαιτίας και της φιλικής σχέσης του με τον Μάρκο Σίλβα. Η δήλωση έγινε κεντρικό θέμα λόγω της γνωστής κόντρας του Special One με τον Αρσέν Βενγκέρ.

Από την πρώτη θητεία του Μουρίνιο στην Τσέλσι το 2004 οι δύο προπονητές δεν έχουν βρεθεί ποτέ ξανά τετ-α-τετ στους αγωνιστικούς χώρους. Πέρυσι απλά βρέθηκαν «δίπλα-δίπλα» στην γραμμή του γηπέδου, δίνοντας οδηγίες ή γκρινιάζοντας στους διαιτητές. Η έχθρα όμως που υπάρχει ανάμεσα στους δύο είναι τεράστια. Οι δηλώσεις τους στις συνεντεύξεις Τύπου και οι αλληλοκατηγορίες είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της Premier League.

Δεν προκάλεσε έκπληξη λοιπόν η τοποθέτηση του Μουρίνιο στον Τύπο, ότι θέλει να περάσει ο Ολυμπιακός στους «16» του Champions League: «γενικά είμαι πάντα υπέρ των Αγγλικών ομάδων. Όμως είναι σε έναν όμιλο, όπου προπονητής του Ολυμπιακού είναι ένας φίλος μου (Μάρκο Σίλβα) και θα ταν καταπληκτικό για την καριέρα του μια πρόκριση. Θέλω να είμαι ειλικρινής λοιπόν, λέγοντας ότι θα θελα το παιδί και ο Ολυμπιακός να προκριθούν, μια που η Μπάγερν ήδη πέρασε».

Τα βρετανικά ταμπλόιντς άλλο που δεν ήθελαν για να φτιάξουν τα πρωτοσέλιδα τους, παρουσιάζοντας τους δύο προπονητές ως πυγμάχους. Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι στην συνέχεια των δηλώσεων, ο Μουρίνιο έδωσε και μια άλλη διάσταση: «η αλήθεια είναι ότι η Αρσεναλ μπορεί να τα καταφέρει. Να πάει στην Αθήνα και να κερδίσει. Παρότι είχαν μια κακή παρουσία στον όμιλο, με δύο ήττες από τον Ολυμπιακό και τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, έχουν την ικανότητα να τα καταφέρουν. Δεν είναι όμως δικό μου πρόβλημα. Είναι δικό τους. Μπορούν όμως να προκριθούν, αλλά και αν αποκλειστούν, θα γίνουν το φαβορί για να κατακτήσουν το Europa League. Πιστεύω λοιπόν ότι μπορούν και να προκριθούν στους 16 αλλά και να κατακτήσουν το Europa».

Η αλήθεια είναι πάντως, ότι παρά την σχέση του Μουρίνιο με τον Μάρκο Σίλβα, που είχε αποκαλύψει και στο cnn.gr ο προπονητής του Ολυμπιακού, στην αποκλειστική του συνέντευξη, η κόντρα του με τον Βενγκέρ είναι εκείνη που τροφοδότησε ένα ακόμη πηχυαίο
τίτλο για τις Αγγλικές εφημερίδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ