ΣΠΟΡ

Η Μαρσέιγ «τελείωσε» τον Εβρά μετά την κλωτσιά στον οπαδό

Η Μαρσέιγ «τελείωσε» τον Εβρά μετά την κλωτσιά στον οπαδό
Η Μαρσείγ έδιωξε τον Πατρίς Εβρά (αρ) ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / GUILLAUME HORCAJUELO

Η διοίκηση της Μαρσέιγ αντέδρασε άμεσα στο επεισόδιο του Πατρίς Εβρά με τους οπαδούς και την κλωτσιά του, πριν το ματς με τη Γκιμαράες για το Europa League την Πέμπτη. Ο Γάλλος διεθνής μπακ έλυσε τη συνεργασία του και πιθανότατα θα ολοκληρώσει και την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Εν αναμονή και της πειθαρχικής απόφασης της UEFA, που θα εξετάσει το συμβάν και θα τιmωρήσει τον 36χρονο παίκτη, η Μαρσέιγ έδρασε άμεσα μετά την απαράδεκτη ενέργειά του. Κάλεσε στα γραφεία του συλλόγου τον Εβρά, αυτός απολογήθηκε και ο πρόεδρος Ζακ Ανρί Ερό του ανακοίνωσε ότι λύνεται άμεσα η συνεργασία τους.

18525999


(Η Μαρσέιγ "απέλυσε" τον Πατρίς Εβρά (ν.21) - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDREAS SCHAAD)

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γαλλικός σύλλογος, αναφέρετα ότι η πρώτη έρευνα γαι το συμβάν, υποδηλώνει την ύπαρξη προβοκατόρικης ενέργειας από κάποιους οπαδούς, που όμως δε δικαιολογεί την αντίδραση του παίκτη. "Ως επαγγελματίας και έμπειρος ποδοσφαιριστής, ο Πατρίς Εβρά δεν μπορεί να απαντά με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο" αναφέρει η ανακοίνωση.

18525662


(Λίγους μόνον μήνες έμεινε στη Μασσαλία ο Εβρά - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDREAS SCHAAD)

Η Μαρσέιγ προαναγγέλει ότι θα κυνηγήσει νομικά και τους οπαδούς, που συμμετείχαν στο επεισόδιο, ώστε να προστατεύσει την εικόνα του συλλόγου. Ο Εβρά δεν πρόλαβε παρά να μείνει λίγους μήνες στο Βελοντρόμ (Ιανουάριο του 2017 με 18μηνο συμβόλαιο) και πιθανότατα δε θα μπορέσει να βρει νέα επαγγλεματική στέγη, μετά τη γενική κατακραυγή που έχει ξεσηκωθεί από το βράδυ της Πέμπτης, αλλά και την πιθανή τιμωρία του από την UEFA. Θυμίζουμε πάντως ότι πρόσφατα είχε αποσπάσει τα εγκωμιαστικά σχόλια του κόσμου, ταΐζοντας άστεγους στη Μασσαλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ