ΣΠΟΡ

Super League: Τρίποντο κορυφής της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

Super League: Τρίποντο κορυφής της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ
Επιστροφή στην κορυφή με τρίποντο "ψυχής" της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Σε ένα επεισοδιακό ντέρμπυ με τρεις αποβολές, σκληρά μαρκαρίσματα και ένταση (9 κίτρινες), η ΑΕΚ κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 1-0 και επανήλθε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ατρόμητο (20 β.) μετά από 10 ματς στο πρωτάθλημα Super League Σουρωτή. Η Ένωση σκόραρε όταν έπαιζε με 10 παίκτες (αποβολή Αραούχο), ενώ αργότερα ο ΠΑΟΚ έχασε και αυτός παίκτη (Ζαμπράνο) και τελείωσε το ματς με 9 (αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Μπίσεσβαρ). Ποιοτικά το ματς ήταν "φτωχό" με μόλις 10 τελικές και από τις δύο ομάδες, την ΑΕΚ να έχει τεράστια θέληση και τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει την αδυναμία του να πάρει αποτέλεσμα μακριά από την Τούμπα.

Το ματς ξεκίνησε με την ένταση εκτός γηπέδου, αλλά και μέσα στον αγωνιστικό χώρο το θερμόμετρο ανέβηκε άμεσα. Σε μαρκάρισμα του Ζαμπράνο στον Αραούχο στο 7, ο Αργεντινός απάντησε. Ο Αραούχο αποβλήθηκε (θα χάσει σίγουρα το ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό) από τον διαιτητή Αρετόπουλο, με τον κόσμο και το Χιμένεθ να εκρήγνυνται.

4278705


(Η αποβολή του Αραούχο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ο ΠΑΟΚ με το αριθμητικό πλεονέκτημα δοκίμασε δύο φορές με το Βιεϊρίνια να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Ανέστης στο 15 και ο Μπακάκης με προβολή στο 24 τον σταμάτησαν, με το γήπεδο να «βράζει» σε κάθε φάουλ και μονομαχία.

4278636


(Ο Λιβάγια με προβολή σκοράρει για την ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ένα λεπτό μετά το ΟΑΚΑ πήρε φωτιά με την ΑΕΚ να έχει τρομερό πάθος και ενέργεια (και ας έπαιζε με 10) και από σουτ του Γκάλο, η μπάλα στρώθηκε δεξιά στο Σιμόες, που γύρισε στον Λιβάγια και ο Κροάτης με προβολή πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα και το 1-0.

4278660


(Ο Λιβάγια στρέφεται προς τους οπαδούς της ΑΕΚ μετά το γκολ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έμοιαζαν χαμένοι και στο 30 ο Ρέι έκανε μια δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Γιόχανσον στην κλειστή του γωνία, μετά από φάουλ.

Στο 34 ο Ζαμπράνο έδειξε ότι δεν είχε καθαρό μυαλό και παρότι είχε δει κίτρινη κάρτα στη φάση με τον Αραούχο (για το μαρκάρισμα), έκανε ένα αχρείαστο φάουλ στη σέντρα στον Λιβάγια και αποβλήθηκε και αυτός (με 2η κίτρινη).

4278793


(Η αποβολή του Ζαμπράνο (ν.2 ) για τον ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το β ημίχρονο και με ένα καλό κτύπημα φάουλ του Γκάλο στο 52, αλλά σταδιακά άρχισε να έχει σημάδια κόπωσης (λόγω του παιχνιδιού με την Μίλαν). Το ματς για ένα διάστημα έγινε σκληρό (κυρίως από την πλευρά των παικτών του ΠΑΟΚ), που πήραν αρκετές κίτρινες.

4278880


(Μονομαχία Βιεϊρίνια (αρ.)-Χριστοδουλόπουλου (δ) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Η είσοδος του Κάμπος και του Μπίσεσβαρ, σε συνδυασμό με την παρουσία του Βιεϊρίνια έφερε τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κούραση της ΑΕΚ με τελικές προσπάθειες εκτός περιοχής και τον Χιμένεθ να βάζει Μπακασέτα (αντί Λιβάγια) και Γαλανόπουλο (αντί Χριστοδουλόπουλου) για να βοηθήσει την ομάδα του στην πίεση.

4278916


(Πολύ κινητικός ο Κάμπος - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Στο 86 ο Πρίγιοβιτς έχασε την καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ μετά από γέμισμα του Ελ Καντουρί και το Σέρβο φορ να πετιέται στην πλάτη του Λαμπρόπουλου (στο ύψος του πέναλτυ) και την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι.

4278940


(Το επεισόδιο Μπίσεσβαρ-Μπακασέτα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Το φινάλε του αγώνα είχε εκ νέου ένταση. Σε μια αντεπίθεση της ΑΕΚ στο 91, ο Μπίσεσβαρ έκανε φάουλ για κίτρινη στον Σιμόες, ο Μπακασέτας πήγε να του ζητήσει το λόγο και ο μέσος του ΠΑΟΚ γύρισε και τον απώθησε 3 φορές.

4278942


(Η αποβολή του Μπίσεσβαρ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ο Μπίσεσβαρ αποβλήθηκε με απ ευθείας κόκκινη και βγαίνοντας είπε κάτι προς τον πάγκο της ΑΕΚ, με τον Χιμένεθ να ορμά προς το μέρος του και να πηγαίνει και αυτός στα αποδυτήρια.

4278944


(Η στιγμή της αποβολής του Χιμένεθ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ατρόμητος και ΑΕΚ έχουν από 20 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ είναι στους 18, ο Ολυμπιακός στους 17 και ο Πανιώνιος στους 15.

Συνεχίζουν ανοδικά Απόλλων και ΑΕΛ

Στη Ριζούπολη ο ΠΑΣ φάνηκε να ελέγχει το ματς, αφού μπόρεσε να προηγηθεί 2-1, παρότι ο Μπαρτολίνι με κεφαλιά είχε βάλει μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους.

4278081


(Οι πάικτες του ΠΑΣ μετά το γκολ του Κόντε - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / REPORTER IMAGES)

Ο Απόλλωνας όμως συνέχισε τις πειστικές εμφανίσεις του με το νέο προπονητή του, ισοφάρισε σε 2-2 πριν το 45λεπτο και έβαλε άλλα 2 γκολ στο β μέρος για να κλειδώσει ένα ακόμη πολύτιμο τρίποντο. Το 2ο γκολ του Κόντε στις καθυστερήσεις απλά τον έφερε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς (τελικό σκορ 4-3).

4278445 copy


(Σπουδαία ανατροπή για τον Απόλλωνα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / REPORTER IMAGES)

Στην Κέρκυρα, η ΑΕΛ προηγήθηκε με τον Κριζμάν και μπόρεσε να πάρει έναν πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό, παρότι οι Φαίακες ισοφάρισαν με πέναλτυ του Γκομέζ και είχαν ευκαιρίες στο β ημίχρονο.

4278079


(Οι πάικτες της ΑΕΛ πανηγυρίζουν - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ)

Κέρκυρα, Απόλλων και ΑΕΛ έχουν 10 βαθμούς στην μάχη της ουράς, Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης είναι στους 9, ενώ πολύ δύσκολη είναι θέση του Πλατανιά, που έχει μείνει στους 6 και με δύσκολο πρόγραμμα έως το τέλος του α γύρου.

4278126


(Ο Γκομέζ με πέναλτυ ισοφάρισε σε 1-1 για την Κέρκυρα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ)

Super League Σουρωτή – 10η αγωνιστική

Σάββατο 4/11
Παναιτωλικός-Ξάνθη 1-3
Ατρόμητος-Πανιώνιος 0-0
Αστέρας Τρ.-Παναθηναϊκός 0-1

Κυριακή 5/11
Ολυμπιακός-Πλατανιάς 5-1
Κέρκυρα-ΑΕΛ 1-1 (40 πεν. Γκομέζ / 33 Κριζμάν)
Απόλλων-ΠΑΣ Γιάννινα 4-3 (26 Μπαρτολίνι, 38 αυτ. Τζημόπουλος, 74 πεν. Ανιέτε, 86 Αλμπάνης / 32 Μαυροπάνος, 35, 95 Κόντε)
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0 (25 Λιβάγια)

Δευτέρα 6/11
Λεβαδειακός-Λαμία (19.30)

1table10thDaySuperLeagueSunday


(Η βαθμολογία)

Super League Σουρωτή – 11η αγωνιστική

Σάββατο 18/11
Λαμία-Κέρκυρα (15.00)
ΑΕΛ-Απόλλων (17.15)
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός (19.30)

Κυριακή 19/11
Ξάνθη-Πανιώνιος (15.00)
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός (17.15)
Πλατανιάς-Αστέρας Τρ. (17.15)
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (19.30)

Δευτέρα 20/11
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ