ΣΠΟΡ

Η Γιουβέντους τιμά τον Αντρέα Πίρλο, που ολοκλήρωσε την καριέρα του (vids)

Η Γιουβέντους τιμά τον Αντρέα Πίρλο, που ολοκλήρωσε την καριέρα του (vids)
Η Γιουβέντους αποχαιρέτησε τον Αντρέα Πίρλο, που "κρέμασε" τα παπούτσια του ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / PAUL MILLER

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζονται οι αντιδράσεις της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής οικογένειας για το "αντίο" του Αντρέα Πίρλο στα γήπεδα. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις εκδηλώσεις έχει η Γιουβέντους, που ετοίμασε ένα συγκλονιστικό βίντεο-αντίο στον "καπιτάνο", ενώ όλοι οι πρώην συμπαίκτες του στέλνουν το δικό τους μήνυμα στους λογαριασμούς τους σε Twitter, Facebook και Instagram.

Ο 38χρονος Αντρέα Πίρλο αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την φανέλα της Νέας Υόρκης απέναντι στην Κολόμπους Κρου και μετά τον αποκλεισμό από τα πλέι-οφ (παρά τη νίκη της ομάδας του με 2-0) επιβεβαίωσε την απόφασή του να "κρεμάσει" τα παπούτσια του μετά από μια λαμπρή καριέρα.

16059260


(Ο Πίρλο αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα της Νέας Υόρκης - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / THAIS LLORCA)

Στο γράμμα του προς τους φιλάθλους εξήγησε τους λόγους της απόφασης, που είχε πάρει εδώ και πολύ καιρό και είχε ανακοινώσει και στη διοίκηση της Νέας Υόρκης. "Όχι μόνο η περιπέτειά μου στη Νέα Υόρκη έφτασε στο τέλος, αλλά και το ταξίδι μου ως ποδοσφαιριστής επίσης, γι' αυτό θα ήθελα να αδράξω την ευκαιρία για να ευχαριστήσω την οικογένεια και τα παιδιά μου για την υποστήριξη και την αγάπη που πάντοτε μου έδιναν, κάθε ομάδα που είχα την τιμή να αγωνιστώ, κάθε συμπαίκτη που είχα την ευχαρίστηση να παίξω μαζί του, όλο τον κόσμο που έκανε την καριέρα μου τόσο φανταστική και τέλος, όλους τους φιλάθλους σε όλο τον πλανήτη που πάντα μου έδειχνε την υποστήριξή του. Θα είστε πάντα μαζί μου και στην καρδιά μου".

Το αφιέρωμα της Γιουβέντους

Το MLS και η πόλη του "Μεγάλου μήλου" ήταν ο 6ος σταθμός στην τεράστια καριέρα του Πίρλο, που άρχισε στις υποδομές της Μπρέσια το 1992. Εκτός από την Μπρέσια, φόρεσε τη φανέλα της Ίντερ, της Ρετζίνα, της Μίλαν. Όμως η 4ετία 2011-2015 στο Tορίνο και τη Γιουβέντους ήταν εκείνη που απογείωσε την καριέρα του και τον καθιέρωσε ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου.

15405129


(Δακρυσμένος δίπλα στον Μπουφόν αποχωρεί από τον τελικό του UCL το 2015 ο Πίρλο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / INA FASSBENDER)

119 ματς, 16 γκολ και η ευκαιρία να αποδείξει ότι δεν είναι ένας ξοφλημένος ποδοσφαιριστής (όπως τον έδιωξε η Μίλαν) με παρουσία σε τελικό του Champions League. Τα δάκρυα του στο φινάλε του τελικού με την Μπαρτσελόνα, έβαλαν τον Πίρλο στην καρδιά όλων των Γιουβεντίνων. Για αυτό και ο σύλλογος δε θα μπορούσε παρά να του ετοιμάσει ένα συγκλονιστικό βίντεο-αφιέρωμα.

15405075


(Μεγάλο δέσιμο με τη Γιουβέντους για τον Αντρέα Πίρλο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDREAS GEBERT)

Και για τον ίδιο τον Πίρλο όμως η Γιουβέντους έκλεψε τελικά την καρδιά του. Δέθηκε με όλους τους παίκτες των τελευταίων χρόνων και εκείνοι του το ανταποδίδουν αυτές τις ώρες με τις αναρτήσεις τους στα social media. Και του είχαν δείξει την αγάπη τους στην καλοκαιρινή τουρνέ, όταν η Γιούβε επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη και ο Πίρλο τους ξενάγησε σε όλα τα μέρη.

Ο Πίρλο ολοκλήρωσε με 756 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με συλλόγους και 73 γκολ, ενώ δόξασε την Ιταλία το 2006 κατακτώντας το μουντιάλ. Φόρεσε συνολικά την φανέλα της σκουάντρα ατζούρα 116 φορές (13 γκολ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ