ΣΠΟΡ

EuroLeague: Αφιέρωμα στο «ντέρμπυ αιωνίων» με τον ημιτελικό του 2009 (vid)

EuroLeague: Αφιέρωμα στο «ντέρμπυ αιωνίων» με τον ημιτελικό του 2009 (vid)
Η EuroLeague ξεκίνησε τα αφιερώματα για το ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού Superfoods EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Η 6η αγωνιστική της EuroLeague φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα, με το ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού Superfoods να επισκιάζει κάθε άλλη δραστηριότητα. Οι διοργανωτές ξεκίνησαν τα αφιερώματα στον μεγάλο αγώνα, θυμίζοντας σε όλους τους φιλάθλους τον ημιτελικό των δύο ομάδων του 2009 και τη νίκη των "πρασίνων" με 84-82.

Η O2 World Arena στο Βερολίνο φιλοξένησε το Final 4 και οι δύο "αιώνιοι" αναμετρήθηκαν στον 2ο ημιτελικό (η ΤΣΣΚΑ Μ. είχε κερδίσει 82-78 τον 1ο ημιτελικό) με φόντο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

7559967


(Προσπάθεια του Τσίλντρες υπό το βλέμμα του Φώτση στον ημιτελικό του 2009 - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JENS WOLF)

Η αναμέτρηση ήταν καθηλωτική. Παπαλουκάς, Τεόντοσιτς, Τσίλντρες, Μπουρούσης, Βουίσιτς για τους ερυθρόλευκους του Παναγιώτη Γιαννάκη.

7560595


(Κάρφωμα του Μπατίστ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JENS WOLF)

Διαμαντίδης, Πέκοβιτς, Γιασικεβίτσιους, Τσαρτσαρής, Νίκολας για το "τριφύλλι" του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Μπουρούσης ανέλαβε την τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού, το χουκ που επιχείρησε ήταν άστοχο και ο Παναθηναϊκός Superfoods προκρίθηκε στον τελικό με νίκη 84-82.

(Θυμηθείτε εδώ τα στατιστικά του ημιτελικού)

Εκεί οι "πράσινοι" έραψαν το 5ο αστέρι στη φανέλα τους, νικώντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 73-71. Τα αφιερώματα της EuroLeague θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα και θα κορυφωθούν την Παρασκευή, ημέρα του αγώνα (21.00).

7560598


(Μπατίστ και Πέκοβιτς πανηγυρίζουν - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JENS WOLF)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ