ΣΠΟΡ

NBA: Οι 40 πόντοι του Αντετοκούνμπο και η τάπα στον Λεμπρόν Τζέιμς (vid)

NBA: Οι 40 πόντοι του Αντετοκούνμπο και η τάπα στον Λεμπρόν Τζέιμς (vid)
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκλόνισε την Ελληνική κοινότητα του Κλίβελαντ με την παρουσία του για την αναμέτρηση των Μπακς με τους Κάβαλιερς. Πριν τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο, ο Giannis προσπάθησε να κερδίσει μόνος τους τους περυσινούς φιναλίστ, βάζοντας 40 πόντους (!) και έχοντας μια μεγαλοπρεπή τάπα στον "βασιλιά" Λεμπρόν Τζέιμς.

Όλο το Κλίβελαντ προσάρμοσε την άμυνα του στο Γιάννη Αντετοκούνμπο, που όμως έμοιαζε ορισμένες φορές ασταμάτητος και ορμητικός προς το καλάθι του Κλίβελαντ. Ακόμη και δύο τάπες του Γουέιντ και του Λοβ, δεν πτόησαν τον Greek Freak, που φόρτωσε το καλάθι των Καβς.

Έπαιξε 40 λεπτά και είχε 40 πόντους (8/11 2π., 16/21 β.), 9 ριμπ., 3 ασσ. 4 κοψ. και 8 λάθη. Μαζί του ο Μπρόγκντον είχε 22 πόντους, ο Μίντλετον 20 και ο Τελέτοβιτς 16 ερχόμενος από τον πάγκο, αλλά όλοι οι υπόλοιποι έμειναν χαμηλά. Ο Λεμπρόν Τζέιμς με 30 π., 9 ασσ. και 8 ριμπ. και ο Κέβιν Λοβ με ρεκόρ 32 π. και 16 ριμπ. οδήγησαν τους Κάβαλιερς στην "προστασία" της έδρας τους και νίκη 124-119.

Ένα από τα χαϊλάιτς της βραδιάς ήταν το κόψιμο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Λεμπρόν Τζέιμς. Ο κορυφαίος άσσος του NBA, ο Ντουέιν Γουέιντ, αλλά και ο προπονητής των Καβς Τάιρον Λου, εκθείασαν μετά το τέλος του αγώνα τον Έλληνα σούπερ σταρ.

Οι Καβς με ρεκόρ 5-6 είναι στην 9η θέση της Ανατολικής περιφέρειας και τα "ελάφια" με 4-6 στη 12η. Επόμενο ματς των Μπακς τα ξημερώματα του Σαββάτου (04.00) στο Τέξας με τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ