ΣΠΟΡ

Basket Champions League: Ήττα από την κατοχο του τίτλου Τενερίφη για τον ΠΑΟΚ

Basket Champions League: Ήττα από την κατοχο του τίτλου Τενερίφη για τον ΠΑΟΚ
Ήττα και για τον ΠΑΟΚ στην 5η αγωνιστική της Basket Champions League EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM

Η Τενερίφη κέρδισε τον ΠΑΟΚ 79-74 στη Θεσσαλονίκη, υποχρεώνοντάς τον στην 4η ήττα στη διοργάνωση και κλείνοντας την 5η αγωνιστική του Basket Champions League με ήττες για τις Ελληνικές ομάδες, καθώς ΑΕΚ και Άρης είχαν επίσης χάσει την Τρίτη. Ο ΠΑΟΚ πάλεψε το ματς παρότι ήταν πίσω σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του, αλλά στο καθοριστικό τελευταίο λεπτό ήατν άστοχος και έκανε λάθη, που του κόστισαν.

Η Τενερίφη μπήκε με στυλ στο παιχνίδι και επέβαλε το ρυθμό της στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να κυνηγά συνεχώς στο σκορ. Με 7/11 τρίποντα στα πρώτα 20 λεπτά, έφτασε τη διαφορά και στο +12 (24-36) με τον Μάικ Τόμπι να έχει τον πρώτο λόγο. Ήταν ο Κατσίβελης που έδωσε το σύνθημα για αντεπίθεση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με 36-42.

4281628


(Καλύτερη στο ξεκίνημα η Τενερίφη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM)

Στο γ 10λεπτο ο Ριτσότι πέτυχε 12 πόντους για την Τενερίφη, που ήταν λίγο πιο άστοχη στο τρίποντο (τελείωσε με 9/20). Μαζί με τον Κατσίβελη και ο Τζόουνς πρόσθεσε πόντους, με το Δικέφαλο να μαζεύει τη διαφορά. Ισοφάρισε αρκετές φορές, αλλά οι παίκτες του Μάρκοβιτς έβρισκαν τον τρόπο να παίρνουν μια μίνι διαφορά 6-7 πόντων.

4281629


(Καλή εμφάνιση από τον Τζόουνς του ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM)

Ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να περάσει μπροστά για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα του αγώνα (4-3) με 73-72 με τρίποντο του Τσόχλα στο τελευταίο λεπτό. Όμως ένα γλίστριμα του καλύτερου του παίκτη στο 73-74, ένα ριμπάουντ και βολές του Αμπρομάιτις και η ψυχραιμία του Ριτσότι σε 2/4 βολές έδωσαν τη νίκη στην Τενερίφη.

4281766


(Κορυφαίος αλλά και μοιραίος στο τέλος ο Κατσίβελης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM)

Σημαντικό γεγονός ήταν η πρώτη αγωνιστική συμμετοχή του Χαραλαμπόπουλου, μετά τον τραυματισμό του. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στην ουρά της βαθμολογίας με ρεκόρ 1-4 και επόμενος αγώνας του είναι εκτός έδρας με τη Νεπτούνας (15/11, 19.00), που είναι πρώτη μαζί με την Τενερίφη με 4-1.

(Δείτε εδώ τα στατιστικά)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ