ΣΠΟΡ

Surfing: Ρεκόρ και φιγούρες στα κύματα (vids)

Surfing: Ρεκόρ και φιγούρες στα κύματα (vids)
Κύματα-γίγαντες στις ακτές της Πορτογαλίας EPA/TONY HEFF / HANDOUT

Σε φουλ ρυθμούς, σέρφερς σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να δοκιμάζουν τις αντοχές τους κόντρα στα κύματα και να προσφέρουν μοναδικές στιγμές, που καταγράφει η κάμερα. 6 Βραζιλιάνοι αθλητές και ειδικοί στο Big Wave Tour δοκίμασαν να καταρρίψουν και το παγκόσμιο ρεκόρ στη διάσημη παραλία Nazaré της Πορτογαλίας.

Λίγα μόνον 24ωρα μετά το ατύχημα του Βρετανού Άντριου Κότον, που τον έστειλε στο νοσοκομείο με κάταγμα στην πλάτη, 6 ριψοκίνδυνοι Βραζιλιάνοι σέρφερς τα έβαλαν με τα κύματα-γίγαντες της διάσημης παραλίας. Οι Φελίπε Τσαζαρόνο, Πάτο Τεσέιρα, Λούκας Τσιάνκα, Πέδρο Καλάδο, Στεφάν Φιγκερέιδο και Καλάνι Λατάνζι δοκίμασαν να καταρρίψουν το ρεκόρ υψηλότερου κύματος με μεγάλη ιστιοσανίδα.

Η SupSquatch Board όπως ονομάζεται, "μεταφέρει" και τους έξι αθλητες ταυτόχρονα, στην προσπάθεια τους να κρατήσουν την ισορροπία τους και να κάνουν χορευτικούς ελιγμούς. Οι Βραζιλιάνοι πέτυχαν να δαμάσουν ένα κύμα ύψους 7.5 με 9 μέτρα και να κάνουν ένα νέο ρεκόρ.

"Χορεύοντας" στα κύματα

Την ίδια ώρα στα νερά της Χαβάης, αθλητές της World Surf League κάνουν τις προπονήσεις τους και μετέχουν σε αγώνες, με καταπληκτικές φιγούρες.

12036546


(Εντυπωσιακές φιγούρες στα κύματα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Kelly Cestari)

Κάμερες από drones ή και προσαρμοσμένες στους ίδιους τους σέρφερς καταγράφουν στιγμιότυπα εντυπωσιακά, που γίνονται viral στο Διαδίκτυο.

22554974 10155153706152058 5430332987692965286 n


(Οι φίλοι του σέρφινγκ απολαμβάνουν μοναδικές φιγούρες των αθλητών στα κύματα - Πηγή: World Surf League)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ