ΣΠΟΡ

Μπαράζ ΠΚ 2018: Για το γόητρο αλλά και το «θαύμα» η Εθνική με την Κροατία (vid)

Μπαράζ ΠΚ 2018: Για το γόητρο αλλά και το «θαύμα» η Εθνική με την Κροατία (vid)
Καλό φινάλε θέλουν οι διεθνείς με την Κροατία EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN

Άπαντες στην εθνική ομάδα αναγνωρίζουν ότι το 4-1 του Ζάγκρεμπ δεν αφήνει ρεαλιστικά περιθώρια ανατροπής στην αναμέτρηση με την Κροατία, το βράδυ της Κυριακής (21.45) στο Καραϊσκάκης. Βασικός στόχος των διεθνών είναι να κλείσουν το κεφάλαιο «προκριματικά μουντιάλ 2018» με μια καλή εμφάνιση, αλλά εάν βοηθήσει και η τύχη, θα κυνηγήσουν τις ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης.

 

Ο Μίκαελ Σκίμπε εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους με καλή ψυχολογία, τονίζοντας ότι θα κάνει αλλαγές στο σχήμα, ώστε να γίνει πιο επιθετικό και υποστήριξε ότι θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητες μας. Τόνισε ακόμη ότι δεν πιστεύει ότι αυτό θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της εθνικής.

4284734


(Αλλαγές στην 11άδα της εθνικής ετοιμάζει ο Μίκαελ Σκίμπε - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ο Βασίλης Τοροσίδης πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση και υποστήριξε ότι παρότι η ρεαλιστική προσέγγιση του αγώνα δεν αφήνει πολλά περιθώρια, η εθνική θα εμφανιστεί βελτιωμένη και με διάθεση να κυνηγήσει την ανατροπή.

(Πηγή: You Tube / Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου)

Ο αρχηγός της εθνικής, μαζί με τον Κώστα Μανωλά θα είναι σίγουρα τα δύο νέα πρόσωπα της εθνικής, με τον Μπακασέτα επίσης να θέτει υποψηφιότητα για το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, χωρίς να αποκλείονται και άλλες εκπλήξεις από τον Σκίμπε, που λογικά θα επιστρέψει στο 4-2-3-1.

4284736


(Χαμόγελα στην προπόνηση για Φορτούνη, Ρέτσο, Χριστοδουλόπουλο, Γιαννιώτα (αρ-δ) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Η πιθανή 11άδα της εθνικής: Καρνέζης / Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας / Ζέκα, Τζιόλης (Ταχτσίδης) / Μπακασέτας, Φορτούνης, Σταφυλίδης / Μήτρογλου.

Ο Κροάτης Ομοσπονδιακός τεχνικός Ζλάτκο Ντάλιτς παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε τόσο άνετη επικράτηση στο πρώτο ματς και ξεκαθάρισε ότι δε θα αλλάξει η φιλοσοφία του προσέγγισης στο ματς. Θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή την ετοιμότητα του Μάντζουκιτς. Στην ατμόσφαιρα του γηπέδου («πολύ δύσκολο να αγωνίζεσαι εδώ») στάθηκε ο Ιβάν Ράκιτιτς.

4284988


(Η τελευταία προπόνηση των Κροατών στο Καραϊσκάκης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Το κάλεσμα του Παπασταθόπουλου

Ερωτηματικό παραμένει η στάση του κόσμου και η προσέλευση στο γήπεδο, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα, παρότι πριν τον αγώνα στο Ζάγκρεμπ η προπώληση έδειχνε sold out. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε πάντως ενωτικό κάλεσμα μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.

1papastathopoulosmessage


(Πηγή: Facebook)

Στο Χ Δανία και Ιρλανδία

Στην Κοπεγχάγη λίγες ήταν οι καλές στιγμές του μπαράζ της Δανίας με το ΕΪΡΕ, με τον Ιρλανδό πορτιέρο Ράντολφ να σταματά στο 90 την κεφαλιά του Πόουλσεν και να κρατά το 0-0, που αφήνει «ανοιχτή» τη ρεβάνς στο Δουβλίνο.

Το Σάββατο εκτός από το ματς της εθνικής μας, η Ελβετία αναμένεται να «σφραγίσει» του πρώτο εισιτήριο των μπαράζ, μετά τη νίκη της με 1-0 στο Μπέλφαστ επί της Β. Ιρλανδίας.

ΠΚ 2018-Μπαράζ Ευρώπης

Α αγώνες

Κροατία-Ελλάδα 3-1
Β.Ιρλανδία-Ελβετία 0-1
Σουηδία-Ιταλία 1-0
Δανία-ΕΪΡΕ 0-0

Β αγώνες

Ελβετία-Β.Ιρλανδία (12/11, 19.00)
Ελλάδα-Κροατία (12/11, 21.45)
Ιταλία-Σουηδία (13/11, 21.45)
ΕΪΡΕ-Δανία (14/11, 21.45)

ΠΚ 2018-Διηπειρωτικά Μπαράζ

Α αγώνες

Ονδούρες-Αυστραλία 0-0
Νέα Ζηλανδία-Περού 0-0

Β αγώνες

Αυστραλία-Ονδούρες (15/11, 11.00)
Περού-Ν. Ζηλανδία (16/11, 04.15)

Μαρόκο και Τυνησία στα τελικά

26 έγιναν οι ομάδες της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, καθώς έκλεισε και η 5άδα της Αφρικής. Η Τυνησία μπορεί να έμεινε στο 0-0 με την αδύναμη Λιβύη, αλλά ο βαθμός που πήρε ήταν αρκετός για να μείνει πάνω από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό (3-1 τη Γουινέα) στον πρώτο όμιλο (14-13 βαθμοί αντίστοιχα).

18098690


(Στο μουντιάλ και η Τυνησία - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MOHAMED MESSARA)

Μαζί με την «επικύρωση του εισιτηρίου» από την Τυνησία, στη Ρωσία θα πάει και το Μαρόκο, που όχι μόνο δεν έχασε στο Αμπιτζάν από την Ακτή Ελεφαντοστού (ήθελε μόνο νίκη) αλλά με γκολ του Ντιράρ (25) και του Μπενατιά (30) κέρδισε 2-0 έφτασε τους 12 βαθμούς στο γ όμιλο, αφήνοντας στους 8 την Ακτή.

17295221


(Εμφατική πρόκριση για την εθνική του Μαρόκου - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / STR)

Στα πιο σημαντικά διεθνή φιλικά η Αργεντινή με γκολ του Αγκουέρο κέρδισε 1-0 τη Ρωσία στη Μόσχα, ενώ η Ισπανία "διέλυσε" με 5-0 (6 Ζόρντι Άλμπα, 23 Μοράτα, 51, 55 Νταβίντ Σίλβα, 73 Ινιέστα) τη Κόστα Ρίκα.

18706396


(Το γκολ του Αγκουέρο (ν.9) έδωσε τη νίκη στην Αργεντινή στη Μόσχα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEI CHIRIKOV)

Οι 26 ομάδες του μουντιάλ

Ρωσία (διοργανώτρια). Από την Ευρώπη: Γαλλία, Πορτογαλία, Γερμανία, Σερβία, Πολωνία, Αγγλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ισλανδία. Από την Ασία: Ιράν, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, Σαουδική Αραβία. Από τη Ν. Αμερική: Βραζιλία, Ουρουγουάη, Αργεντινή και Κολομβία. Από Β.Κ. Αμερική και Καραϊβική: Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Παναμάς. Και από Αφρική: Τυνησία, Νιγηρία, Μαρόκο, Σενεγάλη και Αίγυπτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ