ΣΠΟΡ

Τέννις: Νέα αρχή για Σάκκαρη και Τσιτσιπά μετά μια κοπιαστική χρονιά (vids)

Τέννις: Νέα αρχή για Σάκκαρη και Τσιτσιπά μετά μια κοπιαστική χρονιά (vids)
Σάκκαρη (φώτο) και Τσιτσιπάς ετοιμάζονται για το σερβίς της νέας περιόδου Facebook/Maria Sakkari

Η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκτόξευσαν το 2017 το Ελληνικό τέννις και ατενίζουν με μεγάλη αισοδοξία τη νέα χρονιά. Με τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις να έχουν ολοκληρωθεί, οι δύο Έλληνες πρωταθλητές ξεκουράζονται για λιγο, πριν πιάσουν και πάλι τη σκληρή δουλειά για να μπορέσουν να παραμείνουν στο κορυφαίο επίπεδο.

Η πεισματάρα Μαρία

Η παρουσία της στον γ γύρο στα 3 από τα 4 Grand Slam τουρνουά (Αυστραλία, Γουίμπλεντον και ΗΠΑ) καθώς και ο ημιτελικός στο Wuhan Open εκτόξευσαν την Μαρία Σάκκαρη στις πρώτες 50 τεννίστριες του κόσμου. Στα 22 της χρόνια αρχίζει να ξεπερνά τη σκιά της μητέρας της Αγγελικής Κανελλοπούλου (ν.43 τον Απρίλιο του 1987) και να χτίζει το δικό της όνομα στον κόσμο του τέννις.

Η συνεργασία της με τον Τόμας Γιόχανσον (πρώην ν.7 στο κόσμο) εξέλιξε ακόμη περισσότερο το παιχνίδι της Μαρίας Σάκκαρη. Απέκτησε αυτοπεποίθηση, ακόμη και όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Έκλεισε τη χρονιά στο νούμερο 53 και πλέον όλες της οι κληρώσεις θα είναι σαφώς καλύτερες, δίχως να χρειάζεται να παίρνει μέρος σε αγώνες πρόκρισης.

1SakkariWTAranking


σελίδα της Μαρίας Σάκκαρη στη WTA)

Η ίδια ξεκουράστηκε για λίγες ημέρες, παίρνοντας έμπνευση βλέποντας τη Wonder Woman.

https://www.instagram.com/p/p

Η Μαρία γνωρίζει καλά όμως ότι δίχως προσπάθεια καθημερινή δεν μπορείς να σταθείς στο υψηλό επίπεδο. Έτσι έπιασε ήδη δουλειά δίπλα σε έναν από τους κορυφαίους αθλητές της Ελλάδας στο στίβο (200 και 400) και πλέον κορυφαίο προπονητή, το Γιώργο Παναγιωτόπουλο.

https://www.instagram.com/p/p

Η σεζόν ξεκινά στην Αυστραλία τον Ιανουάριο, με κορύφωση το πρώτο Grand Slam της χρονιάς, το Australian Open (15/1). Στόχος για την Μαρία είναι πλέον να πλησιάσει την κορυφαία τεννίστρια, που έβγαλε η Ελλάδα: τη Λένα Δανιηλίδου, που βρέθηκε στο ν.14 τον Μάιο του 2003.

Ο Στέφανος έγραψε ιστορία

Και αν για τη Σάκκαρη, η σεζόν του 2016 μας είχε δώσει δείγματα για το τι θα ακολουθήσει, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε κάθε προσδοκία στην πρώτη του μόλις senior χρονιά.

Έπαιξε στο κεντρικό ταμπλό σε Ρολάν Γκαρός και Γουίμπλεντον προερχόμενος από το ν. 210 (!). Με τις προσπάθειες του και δύο εκπληκτικά τουρνουά στο φινάλε της σεζόν, τα ημιτελικά του European Open και τον τελικό στο Challenger Cup, ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας στο τοπ-100.

1TsitsipasATPranking


σελίδα του Τσιτσιπά στο ATP)

Αρχικά στο ν.95 και μετά στο ν.89 και ταξίδεψε στο Μιλάνο για τους τελικούς του Next Generation Cup ως πρώτος αναπληρωματικός. Το διασκέδασε μάλιστα κάνοντας και τον ξεναγό στις εγκαταστάσεις.

Αυτές τις ημέρες ξεκουράζεται (έγραψε με ανάρτηση του ότι θέλει να εξαφανιστεί σε ένα νησί) πριν ξαναπιάσει δουλειά με τον πατέρα του, αλλά και τους προπονητές του στη φημισμένη σχολή του Πατρίς Μουράτογλου.

Και για τον Τσιτσιπά η Αυστραλία θα είναι ο πρώτος σταθμός της νέας σεζόν. Πλέον δε θα χρειαστεί να δώσει προκριματικούς (πέρυσι αποκλείστηκε στο 2ο γύρο από τον Αμερικανό Φρατάντζελο), αφού από το νούμερο 87, που έκλεισε τη χρονιά, θα μπει απευθείας στο κεντρικό ταμπλό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ