ΣΠΟΡ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε ιππότη το Μο Φάρα (vids)

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε ιππότη το Μο Φάρα (vids)
Ιππότης του στέμματος χρίστηκε ο Μο Φάρα Facebook/Mo Farah

Ο Μο Φάρα είναι ο κορυφαίος αθλητής της Βρετανίας και ο πιο βραβευμένος. Η Βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε τον 34χρονο Ολυμπιονίκη με την υπέρτατη τιμή: του απένειμε τον τίτλο του ιππότη. Η ιστορία του σερ Μο Φάρα μοιάζει πλέον με ένα μυθιστόρημα.

Από τις φτωχογειτονιές της Σομαλίας στην υπέρτατη διάκριση του Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας. Αυτή είναι η διαδρομή του 4 φορές Ολυμπιονίκη μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, που αποτελεί παράδειγμα προσπάθειας, αφοσίωσης και ψυχικής δύναμης.

Ο Μο Φάρα ξεπέρασε τις δυσκολίες της καταγωγής του, τις προκαταλήψεις της συντηρητικής Αγγλικής κοινωνίας και έγινε ο "αγαπημένος" όλων των Βρτεανών, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μαζί με τη σύζυγό του Τάνια πέρασαν τις πύλες των ανακτόρων στο Μπάκιγχαμ για να χριστεί ιππότης.

"Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για μένα, τη σύζυγο μου και την οικογένεια Φάρα. Δε συναντάς κάθε ημέρα τη Βασίλισσα Ελισάβετ, ούτε βρίσκεσαι εδώ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ήταν εκπληκτικό. Γνώριζε ποιος ήμουν. Ποιος είμαι. Είναι απίστευτο ότι μου έδωσαν το μετάλλιο. Ήταν ξεχωριστή στιγμή. Πολύ αγχώδης αλλά μοναδική" ήταν τα λόγια του μετά την εκδήλωση.

Ο σερ Μο Φάρα και η λαίδη Τάνια πόζαραν χαρούμενοι φορώντας την επίσημη ενδυμασία με το ημίψηλο καπέλο και δε σταμάτησαν να ευχαριστούν για την ευκαιρία που τους δόθηκε. Ο Φάρα σε όλες του τις δηλώσεις επανέλαβε ότι αφού μπόρεσε εκείνος να χριστεί ιππότης, τότε είναι εφικτό για οποιονδήποτε άνθρωπο.

Πλέον ο Βρετανός αθλητής, θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια του να ξεχωρίσει στο Μαραθώνιο, αφήνοντας πίσω του τις ημέρες δόξας και επιτυχιών στα κουλουάρ του στίβου.

23518831 1641659125855443 5744339172958456224 n


Facebook/Mo Farah

ΔΗΜΟΦΙΛΗ