ΣΠΟΡ

Επιστροφή στο γήπεδο για τον ακρωτηριασμένο τερματοφύλακα της Chapecoense (vids)

Επιστροφή στο γήπεδο για τον ακρωτηριασμένο τερματοφύλακα της Chapecoense (vids)
Προπονήθηκε ξανά ο επιζών τερματοφύλακας της Τσαπεκοένσε, Ζάκσον Φόλμαν TWITTER / @ChapecoenseReal

Σε λιγότερο από ένα χρόνο από το δυστύχημα της πτώσης του αεροπλάνου και της τραγωδίας της Βραζιλιάνικης ομάδας της Τσαπεκοένσε, ένας από τους επιζώντες επέστρεψε στο γήπεδο. Ο τερματοφύλακας Ζάκσον Φόλμαν, με προσθετικό μέλος, κάθισε και πάλι κάτω από τα δοκάρια του πολυπαθούς Βραζιλιάνικου συλλόγου.

Στις 28 Νοεμβρίου του 2016 το αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία, έκοψε το νήμα της ζωής σε 71 ανθρώπους, παίκτες, παράγοντες, φιλάθλους και δημοσιογράφους και στιγμάτιζε για πάντα την ιστορία της Τσαπεκοένσε. Μόλις 6 άνθρωποι είχαν την τύχη να επιζήσουν ενός από τα πιο πολύνεκρα αεροπορικά ατυχήματα. Ανάμεσα τους ο τερματοφύλακας Ζάκσον Φόλμαν.

Ο σύλλογος άντεξε τη δοκιμασία με τη συμπαράσταση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας και η ζωή επανήλθε σταδιακά στις τάξεις του. Για τον 24χρονο Φόλμαν όμως ξεκίνησε ένας γολγοθάς: το δεξί του πόδι ακρωτηριάστηκε και όλοι προέβλεπαν ότι δε θα μπορούσε να ξαναβρεθεί σε γήπεδο. Όλοι εκτός από τον ίδιο.

Μέσα από ένα απαιτητικό πρόγραμμα αποκατάστασης και με προσθετικό μέλος, στάθηκε και πάλι στα πόδια του και έβαλε στόχο να ξαναφορέσει την αθλητική του περιβολή και να κλωτσήσει μπάλα. Με πίστη στο Θεό και την ευλογία του Πάπα Φραγκίσκου Α κατάφερε μέσα σε 12 μήνες να πραγμοτοποιήσει το όνειρό του.

18397807


(Ο Πάπας Φραγκίσκος ευλογεί τον Φόλμαν - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MAURIZIO BRAMBATTI)

Η Τσαπεκοένσε ανακοίνωσε και επίσημα, ότι ο Φόλμαν προπονήθηκε ξανά στο γήπεδο της ομάδας σκορπώντας δάκρυα χαράς στους φίλους της ομάδας.

"Είναι εκπληκτικό συναίσθημα. Χαίρομαι που επέστρεψα. Κύλησε γρήγορα ο χρόνος. Η νοσταλγία είναι μεγάλη, αλλά το συναίσθημα είναι πολύ καλό. Πιστεύω ότι βαδίζω στο σωστό δρόμο" ήταν τα λίγα λόγια που κατάφερε να πει ο Φόλμαν. Τώρα έχει βάλει έναν ακόμη πιο υψηλό στόχο. Να μπορέσει να αγωνιστεί, έστω και λίγο.

Την ίδια στιγμή ο σύλλογος κέρδισε 2-1 τη Βιτόρια και εξασφάλισε την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία και για την επόμενη σεζόν, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Μάλιστα είναι στη 10η και θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο επόμενο Copa Sudamericana.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ