ΣΠΟΡ

Η ομάδα από τη Νιγηρία που γράφει ιστορία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018 (pics&vids)

Η ομάδα από τη Νιγηρία που γράφει ιστορία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018 (pics&vids)
Instagram/@bsfnigeria

Τρεις γυναίκες από τη Νιγηρία γράφουν ιστορία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Νότιας Κορέας, όντας η πρώτη ομάδα της χώρας που θα συμμετάσχει ποτέ σε τέτοια διοργάνωση.

Οι Seun Adigun, Akuoma Omeoga και Ngozi Onwumere, θα εκπροσωπήσουν την Νιγηρία στο άθλημα του μπόμπσλεϊ (έλκηθρο) στην Πιοντσάνγκ.

Παρότι η χώρα μετρά αρκετές επιτυχίες σε επίπεδο αθλητισμού – είχαν κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο ποδόσφαιρo αντρών στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1966 – καμία ομάδα δεν είχε καταφέρει να προκριθεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο παρελθόν.

Όμως, ύστερα από πέντε προκριματικούς γύρους η ομάδα των τριών κυριών κατάφερε να πάρει το μαγικό εισιτήριο και θα ταξιδέψει στη Νότια Κορέα τον Φεβρουάριο.

https://www.instagram.com/p/p

«Είμαστε το λιγότερο εκστασιασμένοι!», ανέφερε σε ανάρτησή της η Ομοσπονδία Μπόμπσλεϊ – Σκέλετον της Νιγηρίας. «Είναι αληθινή ευλογία το να βλέπεις ένα όνειρο να πραγματοποιείται».

«Η σκληρή τους δουλειά ήταν πηγή έμπνευσης και ελπίζω η Νιγηρία να εκτιμήσει το τι χρειάστηκε να κάνουν για να πετύχουν αυτόν τον στόχο», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Solomon Ogba.

«Είναι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι σε όλα τα επίπεδα, όμως έχουν ακόμη κίνητρο και προσπαθούν» για μεγαλύτερες επιτυχίες.

https://www.instagram.com/p/p

«Τις έχω δει να προπονούνται και να δουλεύουν σκληρά για να εκπροσωπήσουν τη Νιγηρία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, σε ένα πολύ τεχνικό και ριψοκίνδυνο άθλημα, και το πέτυχαν».

Η Adigun κάποτε ονειρευόταν να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα αγωνιστεί στο NBA, αλλά έγραψε ιστορία στο άθλημα των 100 μέτρων μετ΄ εμποδίων, κερδίζοντας πολλές φορές τον τίτλο της εθνικής πρωταθλήτριας και εκπροσωπώντας τη Νιγηρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

https://www.instagram.com/p/p

Πλέον, μαζί με τις συναθλήτριες της, γράφει ιστορία.

«Είμαστε από μία ήπειρο που δεν θα φανταζόταν ποτέ να γλιστράει στον πάγο με 80-90 μίλια την ώρα», τόνισε η ίδια σε συνέντευξή της στο BBC τον Μάρτιο.

Η συμπατριώτισσά της Simi Adeagbo, πολυπρωταθλήτρια στο αμερικάνικο κολέγιο όπου φοιτά και κάτοχος του εθνικού ρεκόρ στο τριπλούν, ευελπιστεί κάποια μέρα να συμμετέχει στην ομάδα.

https://www.instagram.com/p/p

Nigerian women's bobsled team make Winter Olympic history

ΔΗΜΟΦΙΛΗ