ΣΠΟΡ

Europa League: Ξύλο οπαδών της Έβερτον και της Αταλάντα στο Λίβερπουλ (vid)

Europa League: Ξύλο οπαδών της Έβερτον και της Αταλάντα στο Λίβερπουλ (vid)
Οπαδοί της Αταλάντα (φώτο αρχείου) GETTY IMAGES / MARCO LUZZANI

Άγριες συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς της Έβερτον και της Αταλάντα σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, παραμονή του αγώνα των δύο ομάδων για την 5η αγωνιστική του Europa League. Η Αστυνομία του Λίβερπουλ έκανε συλλήψεις και ανάμεσα τους βρίσκονται και Γερμανοί χούλιγκανς.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Concert Square του Λίβερπουλ και εξελίχθηκαν σε άγριες συμπλοκές των Atalantini, των φανατικών της Ιταλικής ομάδας, με Άγγλους οπαδούς σε παμπ και νυχτερινά κέντρα.

GettyImages 674881496


(Άγρια επεισόδια από οπαδούς της Αταλάντα στο Λίβερπουλ - Πηγή: GETTY IMAGES / EMILIO ANDREOLI)

Καρέκλες και μπουκάλια έγιναν πολεμοφόδια στα χέρια των "αντίπαλων", με αποτέλεσμα ένας από τους συμμετέχοντες στα επεισόδια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και την κατάστασή του πάντως να μην εμπνέει ανησυχία.

Η Αστυνομία του Μέρσεσάιντ αντέδρασε άμεσα με 20 οχήματα και έκανε 10 συλλήψεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Liverpool Echo ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι 2 είναι Άγγλοι και 8 Γερμανοί. Μάλιστα η εφημερίδα της πόλης αναφέρει ότι πιθανότα πρόκειται για οπαδούς της Άϊντραχτ Φρ., που μαζί με την Τερνάνα είναι οι μόνες ομάδες με καλές σχέσεις με τον "σκληρό πυρήνα" των ούλτρας της Αταλάντα. "Σας μισούμε όλους" είναι το σύνθημα που συχνά φωνάζουν οι "σκληροί" της Αταλάντα.

Έβερτον και Αταλάντα αναμετρώνται απόψε στο Γκούντισον Παρκ για τον 5ο όμιλο, με την Ιταλική ομάδα πρώτη με 8 βαθμούς και τους Άγγλους τελευταίους με μόλις 1.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ