ΣΠΟΡ

F1: Φινάλε στη σεζόν με νίκη του Μπότας στο Αμπού Ντάμπι

F1: Φινάλε στη σεζόν με νίκη του Μπότας στο Αμπού Ντάμπι
Νικητής στο Αμπού Ντάμπι ο Βάλτερι Μπότας EPA/VALDRIN XHEMAJ

Δεν είχε συγκινήσεις ο τελευταίος αγώνας της σεζόν στη Formula 1. Ο Βάλτερι Μπότας υπερασπίστηκε ιδανικά την pole position στο Αμπού Ντάμπι, και κατέκτησε την 3η νίκη στην καριέρα του. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε τον τίτλο με τη 2η θέση, ενώ ο Φέτελ ανέβηκε στο βάθρο διατηρώντας τη 2η θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Σε μία πίστα που δεν επιτρέπει έτσι κι αλλιώς τα προσπεράσματα, η εκκίνηση δεν είχε κάποιο οδηγικό λάθος (εκτός από κάποια μπλοκαρίσματα) και έτσι η σειρά των κατατακτήριων, καθόρισε και την τύχη του αγώνα.

18772218


(Η εκκίνηση στο Αμπού Ντάμπι - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / VALDRIN XHEMAJ)

Ο Βάλτερι Μπότας, παρά την πίεση από το Λιούις Χάμιλτον, οδήγησε εξαιρετικά και είδε πρώτος την καρό σημαία, όπως στη Ρωσία και την Αυστρία την τρέχουσα σεζόν, δείχνοντας ότι το 2018, μπορεί δυνητικά να εξελιχθεί σε διεκδικητή του τίτλου.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε έναν «άχρωμο» αγώνα, δίχως ουσιαστική πίεση και με την 3η θέση, ολοκλήρωσε πίσω από το Χάμιλτον τη μάχη του παγκόσμιου πρωταθλήματος, ανανεώνοντας τη μονομαχία τους την επόμενη σεζόν. Ο Φερστάπεν πίεσε το Ραϊκόνεν, αλλά δεν μπόρεσε να τον προσπεράσει, κλείνοντας την 5άδα.

Η έξοδος του Ρικιάρντο με πρόβλημα στα υδραυλικά στον 22ο γύρο (του στοίχισε τελικά την 4η θέση στο πρωτάθλημα, από το Ραϊκόνεν) και το λάθος των μηχανικών της Renault, που δε βίδωσαν καλά τον εμπρός αριστερό τροχό του Σάινθ, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει μετά από λίγα μέτρα από τα πιτς, ήταν τα πιο «συναρπαστικά» στιγμιότυπα του αγώνα.

Αυτός ήταν και ο τελευταίος αγώνας στη μεγάλη καριέρα του Φελίπε Μάσα, τον οποίο αποχαιρέτησε με ένα συγκηνιτικό post η Williams.

Η τελική βαθμολογία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα: 1. Χάμιλτον 363 2. Φέτελ 317 3.Μπότας 305

Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε και ρεκόρ καθώς έγινε μόλις ο τρίτος πιλότος στην ιστορία της F1 (μετά τους Φάντζιο και Σουμάχερ), που κέρδισε βαθμούς και στους 20 αγώνες του πρωταθλήματος (βαθμολογήθηκε δηλαδή σε όλες τις κούρσες του).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ