ΣΠΟΡ

«Ο Θεός με άφησε στη ζωή για κάποιον θεϊκό σκοπό»: Επιζών της τραγωδίας της Σαπεκοένσε εξομολογείται

«Ο Θεός με άφησε στη ζωή για κάποιον θεϊκό σκοπό»: Επιζών της τραγωδίας της Σαπεκοένσε εξομολογείται
REUTERS/Paulo Whitaker

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που η Σαπεκοένσε καταστράφηκε στην συντριβή του αεροπλάνου, που μετέφερε την ομάδα στην Κολομβία για τον τελικό του Copa Sudamericana.

Εβδομήντα ένα από τα 77 άτομα που επέβαιναν στο αεροπλάνο έχασαν τη ζωή τους και η μικρή ομάδα από τη Νότια Βραζιλία αναγκάστηκε να ξεκινήσει από το μηδέν.

Ο Αλαν Ρουσέλ, ένας από τους επιζώντες του αεροπορικού δυστυχήματος, άνοιξε την καρδιά του, μιλώντας και στην πορτογαλική εφημερίδα O Jogo:

«Η ευχαρίστηση να παίζω μπάλα τώρα είναι διπλή. Όταν έφυγα από το νοσοκομείο, αποφάσισα ότι πρέπει να τιμήσω τους ανθρώπους που μας άφησαν, αλλά και τις οικογένειές τους. Έχω δουλέψει πολύ με επιθυμία από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα. Η ανοικοδόμηση του συλλόγου ήταν εντυπωσιακή, χωρίς αμφιβολία. Για όλα όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα, για όλα όσα αγωνιζόμαστε. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Οι παίκτες, οι προπονητές, οι παράγοντες, οι φίλαθλοι, όλοι έκαναν τη Σαπεκοένσε να σταθεί με φανταστικό τρόπο. Έχουμε επιτύχει τους στόχους μας και είχαμε σημαντική επιτυχία στα τουρνουά που αγωνιστήκαμε. Είμαι πολύ χαρούμενος», είπε ο Ρουσέλ.

«Ποτέ δεν αμφισβητώ τις αποφάσεις του Θεού και ποτέ δεν συζητώ τους λόγους που οδήγησαν σε ότι συνέβη. Αυτό που κάνω είναι να μετατρέψω το "γιατί" σε "τι". Ο Θεός δεν με άφησε εδώ για να βρεθώ σε μια γωνιά και να κλαίω γιατί έχασα συντρόφους, φίλους και αγαπημένους. Με άφησε εδώ για να αντιμετωπίσω τη ζωή μπροστά και να είμαι ένα παράδειγμα για όλους. Πρέπει να ευχαριστήσω τον Θεό για όλα όσα έκανε στη ζωή μου, για το θαύμα που μου έδωσε να ζήσω. Ξέρω ότι πλέον έχω μεγαλύτερες ευθύνες. Ο Θεός με άφησε στη γη για κάποιο ιδιαίτερο λόγο, για κάποιο θεϊκό σκοπό. Γι αυτόν και για όλους όσους έφυγαν, προσπαθώ πάντα να είμαι καλό παράδειγμα. Θέλω να δείξω ότι είμαι ένας άνθρωπος που αγωνίζεται πολύ για τη ζωή, και αυτό κάνω κάθε μέρα. Ευτυχώς, νομίζω ότι τα καταφέρνω. Μπορώ επίσης να βοηθήσω πολλούς ανθρώπους, ειδικά με την επιμονή μου και τη σκληρή δουλειά μου. Έχω μεγάλη αφοσίωση. Κοιτάω τον εαυτό μου σήμερα και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό που βλέπω», πρόσθεσε.

Επίσημα στη Σαπεκοένσε το Copa Sudamericana

Ένα χρόνο από τότε που η ομάδα καταστράφηκε σε συντριβή αεροπλάνου, η Σαπεκοένσε πέτυχε αυτό που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο, εξασφαλίζοντας την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ