ΣΠΟΡ

ΠΚ 2018: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση με τα αποκαλυπτήρια του πόστερ

ΠΚ 2018: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση με τα αποκαλυπτήρια του πόστερ
Το ρολόι της αντίστροφης μέτρησης έξω από το Κρεμλίνο ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEI ILNITSKY

Η αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει ξεκινήσει στη Μόσχα. Το κέντρο Τύπου στο Κρεμλίνο υποδέχεται από σήμερα τους δημοσιογράφους, που θα καλύψουν την εκδήλωση την 1η Δεκεμβρίου. Παράλληλα παρουσιάστηκε στο κοινό το επίσημο πόστερ του Μουντιάλ 2018, ενώ η μασκότ και το σήμα του μουντιάλ είναι παντού στη Ρωσική πρωτεύουσα.

Μουντιάλ με το θρυλικό Λεβ Γιάσιν

Η φιγούρα του κορυφαίου Ρώσου γκολκίπερ και ενός εκ των κορυφαίων στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ο "μαυροντυμένος" Λεβ Γιάσιν (με το κλασικό καπελάκι που φορούσε), κοσμεί το επίσημο πόστερ του τουρνουά. Ο γκολκίπερ της εθνικής Ρωσίας Ιγκόρ Ακινφέεφ, η Γ. Γραμ. της FIFA Φάτμα Σαμούρα μαζί με τον αναπληρωτή πρωθυποργό και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Βιτάλι Μούτκο.

18782324


(Το πόστερ των αγώνων - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / YURI KOCHETKOV)

Ο Ρώσος καλλιτέχνης Ιγκόρ Γκούροβιτς εμπνεύστηκε από τον μόνο τερματοφύλακα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που έχει κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα (1963) πήρε μέρος σε 4 μουντιάλ με τη Σοβιετική Ένωση (1958, 1962, 1966, 1970).

18782315


(Ο Βιτάλι Μούτκο εξηγεί την ιστορία του Γιάσιν - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / YURI KOCHETKOV)

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο μετρό της Μόσχας, που εδώ και ημέρες έχει μεταμορφωθεί σε "κέντρο υποδοχής" των φιλάθλων για το μουντιάλ.

18782394


(Στα χρώματα του μουντιάλ και το μετρό της Μόσχας - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / YURI KOCHETKOV)

Τον τόνο έδωσε και η μασκότ των αγώνων, ο λύκος Ζαμπιβάκα.

18782198


(Και ο Ζαμπιβάκα στο μετρό - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / YURI KOCHETKOV)

Η κλήρωση του μουντιάλ

Την Παρασκευή (17.00) θα γίνει η κλήρωση του μουντιάλ σε μια λαμπρή τελετή στο Κρεμλίνο.

18781713


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEI ILNITSKY)

Το κέντρο Τύπου ήδη λειτουργεί, ενώ έχουν ξεκινήσει και τα δοκιμαστικά για τη μεγάλη βραδιά. Μάλιστα διέρρευσε και το "αποτέλεσμα" μιας δοκιμαστικής κλήρωσης, με Πορτογαλία/Ισπανία, Γαλλία/Αγγλία και Γερμανία/Ουρουγουάη στον ίδιο όμιλο.

18781720


(Οι δημοσιογράφοι προσέρχονται στο Κέντρο Τύπου - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEI ILNITSKY)

Για πρώτη φορά όλα τα γκρουπ δυναμικότητας θα είναι βασισμένα στο FIFA Ranking του Οκτωβρίου. Θα ισχύσει όμως ο γεωγραφικός περιορισμός για ομάδες από την ίδια Συνομοσπονδία (δε θα μπορούν να βρεθούν στο ίδιο γκρουπ) πλην της UEFA, όπου όμως θα υπάρχει ο περιοσρισμός να είναι μέχρι 2 ομάδες από την Ευρώπη στον ίδιο όμιλο (δηλ 6 από τους 8 ομίλους θα έχουν σίγουρα 2 Ευρωπαίους).

18781692


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEI ILNITSKY)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ